Svieži koláč fotorecept

milic - fotkamilic, 12. septembra 2011
Svieži koláč (fotorecept)
Foto: milic

V prvom rade si pripravíme cesto,potom plnku,jablká na plátky.Tento koláč je na prípravu rýchly a jednoduchý a hlavne i chutný.

40
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
2šálky
1šálka
1/2šálky
1ks
1ks celé
2dcl
1ks
Plnka:
500g
4dcl
4PL
1ks
1dcl
1ks  celé
1ks
1ks
4 ks
2ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto:múku,cukor,olej zmiešame,odložíme si necelú šálku,ktorú použijeme ako posýpku na konci.Do ostatnej masy pridáme:kypriaci prášok,vajce,mlieko,vanilínový cukor,všetko premiešame,dáme na papier na pečenie.Na surové cesto nalejeme plnku.Plnka:tvaroh,mlieko,cukor,zlatý klas,olej vajce,vanilínový cukor premiešame a pridáme rozmixovaný marhuľový kompot bez šťavy,poäť premiešame a nalejeme na cesto.

    Svieži koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na plnku poukladáme jablká na plátky

    Svieži koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na jablká potrieme marhuľové jogurty a na koniec koláč posypeme odloženou posýpkou.Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 35-40 minút.prajem dobrú sviežu chuť!

    Svieži koláč (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

zdezda
páči sa mi tvoj koláčik, vyskúšam ho :-)
evanaaa
Aj mne sa recept pozdáva, okrem objemu šálky mi chýba aj hmotnosť jogurtov, ak chcem, aby mi to pokrylo jablká.
3sandra3
dobrý koláčik... myslím si, že toho jogurtu by malo byť tiež asi 500 g
marienka44
@Milic ,ak chceme tvoj kolacik upiect, prosim, upresni mnozstva jogurtov. Aky velky je kelimok? Su predsa rozne. Ja marhulove nekupujem, ale tu to pasuje. :-)
milic
ahojte jogurt 500g alebo 2ks po cca 250g nedávala som smotanové ale tie redšie a šálku používam cca 3dcl.