Foto: pusta
Zvýšili mi jahody, tak som vyrobila pre našich najmenších ešte tento zákusok.
porcia
príprava
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
200 ml studené |
|
Tvarohovo-jahodová plnka: | |
200 g čerstvé |
|
750 g |
|
75 g |
|
2 balenia |
|
na povrch: | |
2 balenia |
|
300 ml studené |
|
na posypanie povrchu: | |
p.p |
|
Postup
-
1
Piškoty som pomlela do misy.
-
2
Pridala som maslo, cukor a mleko
-
3
spracovala som na cesto, ktoré som rukou roztlačila na dno hlbšieho pekáča. Odložila som do chladničky.
-
4
Pripravila som si dalšie suroviny.
-
5
Jahody som odstopkovala, umyla a...
-
6
...vidličkou som ich roztlačila.
-
7
Tvaroh som premiešala s mliekom, cukrom, vanilkovým cukrom...
-
8
a premiešala som túto zmes s roztlačenými jahodami.
-
9
Jahodovo-tvarovový krém som rozotrela na piškotové cesto a odložila som do chladničky.
-
10
Pudingové prášky bez varenia som šľahala s mliekom a tento krém som rozotrla na krém jahodovo-tvarohový krém.
-
11
Z mlieka a šľahačky v prášku som šľahala tuhú šľahačku,...
-
12
...ktorú som rozotrela na pudingový krém a odložila som celé na 12 h do chladničky.
-
13
Pred podávaním som zákusok pokrájala na kocy a posypala som čokoládovou ryžou.
Diskusia k receptu