Sezamové krekry fotorecept

elixir - fotkaelixir, 20. novembra 2013
Sezamové krekry (fotorecept)
Foto: elixir

Tento recept na krekry mám z časopisu s vegetariánskymi jedlami. Zdajú sa mi chutné.

35 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

25 g
100 g
25 g
35 g
50 ml
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misky dáme všetky suché ingrediencie, premiešame, potom prilejeme aj olej a vodu.

    Sezamové krekry (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme tuhé cesto a dáme ho na pol hodinu do chladničky.

    Sezamové krekry (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po pol hodine ho vyberieme, rozvaľkáme na papieri na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry. Cesto netreba posýpať múkou, nelepí sa.

    Sezamové krekry (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po upečení ho ešte horúce rozkrájame na trojuholníky. (Stálo by za to vyskúšať krájať radielkom opatrne aj pred pečením, už rovno na papieri.)

    Sezamové krekry (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme ich vychladnúť a môžeme chrumkať.

    Sezamové krekry (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
krekry su vyborne, vyslo mi 14 vacsich kusov - mozno treba rozvalkat cesto tensie. zajtra este skusim s raznou mukou. mame skvele chrumkanie na silvestrovsku chatu :)

1x elixir
včera som ich urobila už druhýkrát, z dvojitej dávky. tentoraz som použila sezamový olej, taže chuť sezamu viac vynikla. cesto som radielkom pokrájala bez problémov už pred pečením. sú to chutné krekry. vďaka za dobrý recept.
1x elixir