Recept pochádza od kuchárok z materskej školy, patrí medzi moje obľúbené recepty a môžu sa piecť napr. k nedeľným raňajkám a pod.
64
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Cesto : Zamiesiť a nechať trochu vykysnúť, rozdeliť na 8 bochníkov. Potom bochník rozvaľkať asi na veľkosť plytkého taniera a rádlikom rozdeliť na 8 dielov. Plniť ľubovoľnou plnkou : makom, orechami, slivkovým lekvárom, tvarohom. Plnku dávať asi do stredu a zatáčať rožky smerom od širšej strany. Poukladať na suchý plech a potrieť rozšľahým vajcom. Piecť vo vyhriatej rúre. Po upečení posypať práškovým cukrom. Nech Vás nemýli, ale do cesta nejde vajce.
Diskusia k receptu