Rožky

boda - fotkaboda, 1. novembra 2010

Recept pochádza od kuchárok z materskej školy, patrí medzi moje obľúbené recepty a môžu sa piecť napr. k nedeľným raňajkám a pod.

64
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
2 1/2 dcl
6 dcl
6 PL
1 kocka
1 KL




Postup

  1. 1

    Cesto : Zamiesiť a nechať trochu vykysnúť, rozdeliť na 8 bochníkov. Potom bochník rozvaľkať asi na veľkosť plytkého taniera a rádlikom rozdeliť na 8 dielov. Plniť ľubovoľnou plnkou : makom, orechami, slivkovým lekvárom, tvarohom. Plnku dávať asi do stredu a zatáčať rožky smerom od širšej strany. Poukladať na suchý plech a potrieť rozšľahým vajcom. Piecť vo vyhriatej rúre. Po upečení posypať práškovým cukrom. Nech Vás nemýli, ale do cesta nejde vajce.

Diskusia k receptu

orchidea
Takýchto receptom na dobré kysnuté rožky a koláče nikdy nie je dosť, uložím si aj tento a vyskúšam.
remcula
Výborné, zkusím si udělat z poloviny a těsto v pekárně. Díky moc za recept.
cchikung
Sú výborné.V nedeľu nám došlo pečivo,tak som vyskúšala deťom na desiatu.Nemajú chybu.
modrykamen
A keď to hodím do domácej pekárničky- nepoznám jednoduchší recept na rožky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia