Kapustníky

helasu - bez fotkyhelasu, 18. mája 2010

Tento recept mám od svokry a pretože nám chutí robím ho často, je síce časovo náročnejší ale stojí za to .

Suroviny

Cesto:
1 kg
1 ks
1  ks
1  lyžica
1 lyžica
1/2 litra
Plnka :
1/2  hlavky
1 /2 čajová lyžička
1 čajová lyžička
1 dcl




Postup

  1. 1

    Z mlieka ,droždia ,lyžice múky a cukru urobíme kvások a necháme vykysnúť. Polohrubú múku preosejeme pridáme vajce trochu oleja kvások a urobíme cesto mlieko pridávame podĺa potreby aby vzniklo vláčne cesto ktoré poriadne vypracujeme a necháme vykysnúť.

  2. 2

    Kapustu postrúhame na strúhadle osolíme .Do nádoby dáme olej a postupne pridávame kapustu z ktorej vytlačíme šťavu pridáme čierne korenie a podusíme do mäkka. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Vykysnuté cesto dáme na mukou vysýpanú dosku trocha vyvaľkáme a pokrájame na štvorce a plníme kapustou ako keď robíme buchty.Jednotlivé buchty opatrne rozvaľkáme a dáme piecť z jednej aj druhej strany na platňu alebo teflónovú panvicu . Ja to robím na platni .Treba nižšiu teplotu, aby sa kapustníky dobré upiekli .Jednotlivé kapustníky dávame jeden na druhý a každý pomastíme .Keď sú hotové rozkrojíme ich na štvrtinky a podávame ku zemiakovej alebo inej polievke podľa chuti.

Diskusia k receptu

babav
Dobry recept! Kapustniky piekavala moja mama ,ale v rure,vtedy este teflonove panvice neboli zname.Robila ich so slanou ,ale aj sladkou kapustnou plnkou.
bedrunka
Mama ich pekávala pri nakladaní kapusty - t.j. raz ročne a to sa objedla celá rodina. Kysnuté cesto rozvaľkala na plech, dobre posypala udusenou kapustou (pridala aj škoricu) a prikryla ďalším cestom. Kapustníky sa museli piecť pomaly a vrch mastiť, aby sa poriadne prepiekli. Vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia