Tento recept mám od svokry a pretože nám chutí robím ho často, je síce časovo náročnejší ale stojí za to .
Suroviny
Cesto: | |
1 kg |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
1/2 litra |
|
Plnka : | |
1/2 hlavky |
|
1 /2 čajová lyžička |
|
1 čajová lyžička |
|
1 dcl |
|
Postup
-
1
Z mlieka ,droždia ,lyžice múky a cukru urobíme kvások a necháme vykysnúť. Polohrubú múku preosejeme pridáme vajce trochu oleja kvások a urobíme cesto mlieko pridávame podĺa potreby aby vzniklo vláčne cesto ktoré poriadne vypracujeme a necháme vykysnúť.
- 2
Kapustu postrúhame na strúhadle osolíme .Do nádoby dáme olej a postupne pridávame kapustu z ktorej vytlačíme šťavu pridáme čierne korenie a podusíme do mäkka. Necháme vychladnúť.
- 3
Vykysnuté cesto dáme na mukou vysýpanú dosku trocha vyvaľkáme a pokrájame na štvorce a plníme kapustou ako keď robíme buchty.Jednotlivé buchty opatrne rozvaľkáme a dáme piecť z jednej aj druhej strany na platňu alebo teflónovú panvicu . Ja to robím na platni .Treba nižšiu teplotu, aby sa kapustníky dobré upiekli .Jednotlivé kapustníky dávame jeden na druhý a každý pomastíme .Keď sú hotové rozkrojíme ich na štvrtinky a podávame ku zemiakovej alebo inej polievke podľa chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu