Maková fantázia s citrónovou polevou
Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 1. marca 2015
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 1. marca 2015
Foto: Robert Hüttner
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
370 g |
|
200 g |
|
260 ml |
|
80 ml |
|
150 g mletý |
|
2 ks |
|
1 bal |
|
|
|
štipka |
|
Plnka: | |
600 g |
|
40 g |
|
10 g |
|
200 g |
|
Citrónová poleva: | |
1 ks na šťavu |
|
8-10 PL |
|
Postup
-
1
Najprv zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, mlieko, olej, mletý mak, vajce, vanilkový cukor a soľ. Cesto nalejeme rovnomerne na plech a rozotrieme.
- 2
Cesto upečieme pri teplote 180 °C. Medzitým uvaríme puding z mlieka, cukru a zo škrobu. Po vychladnutí vyšľaháme s maslom.
- 3
Upečený koláč rozrežeme pozdĺžne a naplníme plnkou. Vrch polejeme polevou – šťavu z citróna vymiešame s práškovým cukrom – a necháme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu