Špikované kuracie steaky s feniklovým pyré fotorecept
Foto: andys
Prečo si nedať aj v týždni niečo dobré? ;)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv začneme s prípravou pyré. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a spolu s nadrobno nakrájaným feniklom dáme variť do osolenej vody. Varíme, kým nevyvrie takmer všetka voda.
-
2
Teraz si pripravíme kuracie steaky. Celé kuracie prsia prešpikujeme prerastenou (oravskou) slaninou, osolíme ich, okoreníme čerstvo namletým čiernym korením a prekrojíme pozdĺžne na dva rezne.
-
3
Kuracie steaky prudko opražíme z oboch strán na malom množstve oleja.
-
4
K mäsu pridáme baby karotky, ktoré tiež jemne osolíme a okoreníme.
-
5
K uvareným zemiakom s feniklom pridáme maslo a odstavíme ich.
-
6
Zemiaky a fenikel popučíme. V mikrovlnke zohrejeme smotanu, ktorú zašľaháme do pyré.
-
7
Pyré podávame s kuracím steakom a mrkvičkami :) Dobrú chuť!
@zuzliak a @tothka - nezostalo ;)