Foto: elisticka
Langoše bezlepkové nie sú dostať kúpiť tak som ich skúsila urobiť doma.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
pripravíme si všetky potrebné ingrediencie
-
2
odvážime si múky ,pridáme soľ, vajce a urobíme kvások z teplej vody a cukru a kvasníc
-
3
vykysnutý kvások prilejeme do misky a vypracujeme cesto-najskôr varechou a potom aj ručne
-
4
cesto necháme kysnúť 30 minút
-
5
potom cesto vyguľkáme asi na 2 mm hrúbku
-
6
radielkom povykrajujeme kolesá asi tak 13 cm priemer (alebo ako sa nam podarí:-)))
-
7
znova necháme podkysnúť 30 minút
-
8
vyprážame na rozpálenom oleji z obidvoch strán do hneda
-
9
pretlačíme si cesnak a zmiešame s vodou a soľou
-
10
hotové langoše potrieme cesnakovou zmesou
-
11
a potrieme kečupom a tatárskou omáčkou a posypeme strúhaným syrom
upeču.