Pečeňoff fotorecept

jody - fotkajody, 20. marca 2013
Pečeňoff (fotorecept)
Foto: jody

Tak neviem, je potrebné vysvetľovať názov? :-) Inšpirácia surovinami (okrem hlavnej) podľa @cistinka a @2010

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
0,5 kg




Postup

  1. 1

    Viacerí spomínajú predprípravu pečene odležaním v mlieku. Mne je toho mlieka ľúto. Našla som však v 100 ročnej kuchárke iný, mne vyhovujúci spôsob - predovšetkým hovädziu, ale aj bravčovú pečeň pred samotnou tepelnou úpravou ponorím do ľadovej vody, čím studenšia, tým lepšia a posolím. Ľadová voda v kombinácii so soľou vytiahnu z pečienky horkosť. Voda ale musí byť ozaj studená. Nechám to tak cca pol hodinku a opláchnem. Potom pečienku nakrájam na pásiky.

    Pečeňoff (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu nasekáme na drobno, rovnako uhorky a vlastne aj slaninu. S horčicou zatiaľ nerobíme nič.

    Pečeňoff (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji speníme cibuľu, pridáme pečienku, opekáme, opekáme. Pečienka, keďže bola namočená v slanej vode, pracuje ďalej a začína púšťať šťavu, takže to ničím nepodlievajte. Len to riadne poprášime čerstvo zomletým čiernym korením. Neskôr pridáme uhorky.

    Pečeňoff (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec pridáme horčicu a zdusíme šťavu. Nesolíme, pečienka si už zobrala soli, koľko potrebovala. Nedusíme to pridlho, inak stvrdne. Občas okoštujeme a keď nie je pečeň krvavá, je hotová.

    Pečeňoff (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s kopčekom kyslej smotany a krajcom čierneho chleba. Prajem dobrú chuť. :-)

    Pečeňoff (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

angast
robievame niečo podobné, ale miesto uhoriek pridávame jablká.
Niekedy skúsime aj s uhorkami - treba stále niečo nové skúšať
jody
S jablckami robievam tiez a teraz som skusala prave nieco nove. :-)
denyany
aj ja robievam s jablkom, ale aj toto môže byť fajnové... pečeň som doteraz nenamáčala. troška horkosti mi nevadí a vyslovene horkú pečeň som ešte nemala.
baka123
vyzerá to dobre, ja robievam s horčicou, ale nie s kremžskou, ale vyskúšam aj toto a tie uhorky tam môžu byť tiež dobré