Foto: pusta
Sezóna jahôd je v plnom prúde, kúpila som krásne Bio jahody, tak som pripravila tento jednoduchý, veľmi chutný a rýchly dezert z čerstvých jahôd.
príprava
Postup
-
1
V rozohriatej panvici som na sucho opražila ošúpané mandle.
-
2
Opražené mandle som vybrala na tanier a nechala úplne vychladnúť.
-
3
Do hrnca som nastrúhala pomarančovú kôru,...
-
4
...pridala som cukor,...
-
5
...pomarančovú šťavu a francúzsky pomarančový likér Cointreau, na miernom plameni som varila len dovtedy, kým sa cukor rozpustil a nechala som hotovú zálievku úplne vychladnúť.
-
6
Kúpila som krásne Bio jahody, ktoré boli zbierané dnes ráno, umyla som ich...
-
7
..a odstopkovala.
-
8
Pokrájala som ich na štvrtinky a dala do misky.
-
9
Posypala som ich opraženými mandľami...
-
10
..a pokvapkala pomarančovou zálievkou, vynikajúci a chutný, príjemne pikantný dezert bol hotový, vyskúšajte aj Vy túto dobrotu, ktorá je výborným a vynikajúcim prekvapením pre milú návštevu, ale aj chutným potešením pre Vašich milovaných doma :-)
dakujem za uznanie.
dakujem za pochvalu.
pre dospelých s bonusom Cointreau v jahodách 1 aj navyše niečo :DDD
samozrejme pre maloletých a tých pod zákonom bez Cointreau.
žartíky bokom, pomarančová kôra, šťava a Cointraeu dodávajú tú rafinovanú pikantnosť.
dakujem.
tak sme si dopriali aj túto skvelú lahôdku :_)
dakujem za uznanie.
áno, povýšila som tie úžasné čerstvé jahody do vyššieho levelu.::)))
v tomto recepte som veľmi nevyužívala predchádzajúce zánery, okrem praženia mandlí. tiež si však myslím, že ich treba spokojne využívať a zbytočne nezahlcovať pamäťovú kartu pc novými zábermi, je to veľmi praktické a budem to robiť aj v budúcnosti, vrelo odporúčam každému :-)))
dakujem za pekné hodnotenie.
dakujem za 5*