
Panna cotta s jahodami a broskyňami
600 ml smotany dáme zohrievať spolu so 7 PL medu, dreňou z vyškrabaného vanilkového struku a s...

Kuracie rezančeky s pestrou zeleninou
Využite pestrú paletu čerstvej letnej zeleniny, pridajte trochu kuracieho mäska a vynikajúci obed pre celú rodinu...

Chlpatý chlebík s paprikovými srdiečkami
Srdiečka paprík, jaderníky bez semienok, všetkých farieb patria k pochúťkam v našej domácnosti, doslova...

Čučoriedkový obrátený koláč bez lepku
Tento obrátený koláč s čučoriedkami vás úplne očarí....

Tvarohové halušky s ovocnou omáčkou
V mise vymiešame zmäknutý tuk s tvarohom, pridáme štipku soli, vajcia, krupicu a...

Makový pampúch plnený jahodovou penou
Milujem jedlá , ako od starej mamy’. Vždy je v nich dokonalá chuť aj popri skromnosti v surovinách...

Francúzsky makový „cochon“ s polevou
Z masla a kryštálového cukru vyšľaháme penu, pridáme vajcia a vanilkový cukor. V druhej mise...

Pescado a la Veracruzana
Ryba, avšak nie v mojej obľúbenej smotanovej omáčke, ale v paradajkovej....

Paradajkový posúch so zeleninou a s kozím syrom
Umytú, očistenú a nakrájanú záhradnú zeleninu vložíme do nádoby. Dochutíme soľou, korením, balzamikovým...

Jednoduché zapečené „sushi“
Milujete chuť sushi, no nechce sa vám tráviť veľa času jeho poctivou prípravou?...

Kuracie stehienka s banánmi
Tak tento recept mi raz pripravila kamoška a teraz ho sama často pripravujem - je chutný, ...

Mäsový koláč s cukinou
Tento recept som čítala v jednom časopise, tak som ho vyskúšala a veľmi mi chutil, a...

Záhradníkov pstruh
Vypitvané pstruhy narežeme pozdĺž chrbtice z oboch strán až k chvostu. Pokvapkáme citrónovou šťavou vtrieme sladkú...

Fašiangová slovácka klobása
Nakrájané žemle zvlhčíme smotanou a pomelieme spolu s mäsom aspoň dvakrát, aby hmota bola veľmi jemná....

Zdravý celoročný šalátik
Šalátik z avokáda, fety a krabých tyčiniek som prvýkrát jedla v jednej reštaurácii a tak mi...

Jarné Tofu v aspiku
Chutná veľkonočná pochúťka prichádza v odľahčenom bezmäsitom prevedení. Vyskúšajte, ako chutí Tofu v aspiku...

Banánové lievance
Banány rozmixujeme alebo dobre rozpučíme vidličkou. Pridáme ovsené vločky, proteín a škoricu. Nakoniec vmiešame...

Zelerové lievance
Primiešame múku, najemno postrúhaný zeler a na drobno posekané huby. Z cesta sformujeme lievance, ...

Gaštanové guľôčky (60 ks)
Tieto guľôčky robíme hlavne v čase medzi sviatkami . prípadne ako rýchle občerstvenie Používame dve...

Tuniakový muffin
Kuskus zaparíme podľa návodu a necháme pod pokrievkou cca 10 min. Dovtedy si papriku, (alebo...

Hrnčekové minibábovky s makom bez lepku
Aj vy milujete mak? Či je sezóna, či nie, my sa ho nevieme dojesť. Preto sme pripravili ďalší recept z tejto na Slovensku tak obľúbenej plodiny....

Verzere
Verzere je štvorcový veľký moldavský piroh plnený hlávkovou alebo kyslou kapustou....

Halušky zo zubáča v rizlingovej omáčke
Halušky zo zubáča: Filé pomelieme a dáme spolu so smotanou a s vajíčkom asi na hodinu do mrazničky....