Gaštanové guľôčky (60 ks)

samodexter - fotkasamodexter, 27. decembra 2013

Tieto guľôčky robíme hlavne v čase medzi sviatkami .. prípadne ako rýchle občerstvenie Používame dve varianty "polevy" - čokoládovú a v orechoch

60
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

500 g
150 g
150 g
2 bal.
125 g
pár kvapiek
Poleva 1:
100 g
40 g
Poleva 2:
250 g




Postup

  1. 1

    Pomelieme si detské piškóty a zmiešame ich s gaš. pyré a maslom. Pridáme (R)UM-ovú arómu, práškový a vanilínový cukor. Vypracujeme na súvislú hmotu.

  2. 2

    Pomocou čajovej lyžičky tvarujeme guľôčky s priemerom cca 2,5 cm.

  3. 3

    Poleva 1: Roztopíme čokoládu a maslo a následne guľôčky oblievame nerovnomerne z hora tak aby spodná strana ostala bez polevy. Dodatočne možeme každú guľku dozdobiť orechom - mandlou. Necháme odstáť cca 1-2 hodiny v chladničke, uložíme do papierových košíčkov a dobrú chuť .

  4. 4

    Poleva 2 : Hotové guľky pováľame v zomletých orechoch. Uložíme do papierových košíčkov a dobrú chuť .

Diskusia k receptu

zdezda
Chcela som urobit tuto tvoju dobrotu, no moji povedali, ze najlepsie je gastanove pyre so slahackou :-) No urobim gulicky pre moje kolegynky, ked sa prvykrat stretneme v roku 2014 :-)
abend
tento recept je na Vareche od apríla 2011
varecha.pravda.sk/recepty/gastanove-gulocky/16016-recept.html




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia