Francúzsky makový „cochon“ s polevou
Janka Gáliková
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 22. marca 2015
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 22. marca 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Z masla a kryštálového cukru vyšľaháme penu, pridáme vajcia a vanilkový cukor. V druhej mise zmiešame múku, kypriaci prášok a sódu bikarbónu.
- 2
Múčnu zmes a mlieko zamiešame striedavo do vajcovej hmoty. Nakoniec zľahka vmiešame mak a citrónovú kôru. Do pripravenej formy na mafiny nalejeme cesto a pečieme pri 180 °C do svetložlta.
- 3
Z práškového cukru, bielka a citrónovej šťavy pripravíme polevu a zdobíme ňou vychladnuté mafiny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
prečítaj si prosím tento výťažok z Wikipedie:)