Špeciálne mňamkové lievance
Moja variácia klasických lievancov, sú veľmi chutné a vláčnejšie než bežné lievance...
Piškótová roláda so šľahačkou
Túto roládu mám od mamy, ktorá mi ju robila ešte v detstve. Je naozaj chutná .
Koláč z kysnutého (drožďového) cesta s aróniou
Arónia čiernoplodá je ker s neuveriteľnou každoročnou plodivosťou. Plody obsahujú vitamíny A, C, P, PP,...
Kuracie prsia so špagetami
Kuracie prsia nakrájať na vačšie kúsky. Osoliť, okoreniť a upiecť na panvici s olivovým olejom....
Zverinová paštéta s brusnicami a medovou cibuľkou
V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme. To isté spravíme s divinou....
Vanilkový cukor
zvykla som si pripravovat svoj vlastny vanilkovy cukor, ktory skutocne uzasne rozvoniava, a je...
Špenátovo-tvarohové cannelloni
Cannelloni sú valcový typ cestovín zvyčajne podávané zapečené s náplňou a zakryté omáčkou. Populárnou náplňou sú...
Zapečená cuketa s dresingom
Úžasný recept na fantastickú plnenú zapekanú cuketu s ľahkým letným dresingom.
Jablkový koláčik
Receptík od mojej obľúbenej cukrárky Adriany Polákovej. Pridávam pre tých, ktorí ho ešte neskúšali....
Mrveničkový broskyňáč s orechmi bez cukru
Opäť som sa snažila upiecť niečo na zdravý spôsob. Inšpiráciu som čerpala z časopisu Nový čas...
Opité morčacie pečienky so zemiakovými pusinkami
Pečienky sú u nás veľmi obľúbené v každej forme.
Kolienka so špenátom
Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mrazený špenát, podlejeme malým množstvom vody (aby sa špenát...
Kyselica
Údené koleno uvaríme s korením do mäkka. Koleno oberieme a do vývaru dáme variť kapustu s...
Citrónovo-zázvorový koláč
Koláčik som našla v zabudnutej knihe - Maškrty z prírodných zdrojov pre malých i veľkých- snáď sa bude...
Rebarborovo- jahodový džem s banánmi
Rebarboru umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Banány ošúpeme a nakrájame na kolieska, ...
Nátierka z teľacej pečene
Na malom plameni veľmi pomaly skaramelizujeme pokrájanú červenú cibuľu, nemalo by to trvať menej ako 20...
Gnocchi s fazuľovou omáčkou a šunkou
Opäť talianske zemiakové gnocchi, tentokrát s omáčkou z červenej fazule a rezančekmi šunky.
Kuracie prsia plnené špenátom a kozím syrom
Chutné, ľahké a zdravé jedlo, na ktorom sa hádam nedá ani nič pokaziť :)
Sadlové rožky so šampanským
Dostala som domáce sadlo úplne čerstvé a vyskúšala som ho urobiť so šampanským, ktoré som si...
Mletý steak s korenistou omáčkou
Polovicu očistenej cibule pokrájame na kocky, druhú polovicu na kolieska. Mleté mäso, na kocky pokrájanú cibuľu, vajcia,...
Opekané syrové placky so šampiňónmi
Niečo rýchle z dostupných surovín a nie príliš mastné, s letnými zemiačikmi zo záhradky a uhorkovým...
Vanilkové rožky
Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Necháme cesto na chladnom mieste odpočinúť cca 10 minút....
Špenátové rezance so šafranovo-smotanovou omáčkou
Raz som ochutnala výborné rezance so šafranovou omáčkou v jednej reštaurácii a odvtedy som hľadala a kombinovala...
Domáca kakaová nátierka s mandľami a bezlepkový chlebík
Tiež sa vám zbiehajú slinky v ústach, keď počujete kakaová nátierka? Ak máte čas a chuť,...
Srnčie filé na lesnícky spôsob
Z očisteného, vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného srnčieho stehna nakrájame filé. Filé prešpikujeme...