Foto: suli
Tento nenáročný nepečený koláčik je možné podľa chuti a ovocia variovať. Dobrú chuť.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Čerešne (alebo iné ovocie) precedíme cez sitko, šťavu dáme do hrnca a pridáme toľko vody, aby sme dostali spolu 1 liter tekutiny. Pridáme kryštálový cukor (podľa chuti kľudne menej) a dáme ohrievať. Keď už šťava vrie, pridáme vykôstkované ovocie a detskú krupicu a varíme dokiaľ hmota nezhustne. Necháme mierne vychladnúť a dáme do formy. Z tohto množstva mi vyšlo na jednu tortovú formu a 6 misiek.
- 2
Puding si uvaríme klasicky v mlieku a necháme vychladnúť. Následne ho vmiešame mixérom do masla, ktoré sme si predtým vyšľahali do peny. Pripravenú vanilkovú hmotu navrstvíme na čerešňový základ.
- 3
Vyšľaháme šľahačku na tuhú penu a navrstvíme na vanilkový puding (nie je nutné). Vrch môžeme ozdobiť podľa nálady, možností a vkusu a dáme do chladničky stuhnúť, najlepšie na celú noc.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu