Letné osvieženie

suli - bez fotkysuli, 18. mája 2015
Letné osvieženie
Foto: suli

Tento nenáročný nepečený koláčik je možné podľa chuti a ovocia variovať. Dobrú chuť.

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 poháre
18 PL
18 PL
2 ks
250 g
1 l
500 ml




Postup

  1. 1

    Čerešne (alebo iné ovocie) precedíme cez sitko, šťavu dáme do hrnca a pridáme toľko vody, aby sme dostali spolu 1 liter tekutiny. Pridáme kryštálový cukor (podľa chuti kľudne menej) a dáme ohrievať. Keď už šťava vrie, pridáme vykôstkované ovocie a detskú krupicu a varíme dokiaľ hmota nezhustne. Necháme mierne vychladnúť a dáme do formy. Z tohto množstva mi vyšlo na jednu tortovú formu a 6 misiek.

  2. 2

    Puding si uvaríme klasicky v mlieku a necháme vychladnúť. Následne ho vmiešame mixérom do masla, ktoré sme si predtým vyšľahali do peny. Pripravenú vanilkovú hmotu navrstvíme na čerešňový základ.

  3. 3

    Vyšľaháme šľahačku na tuhú penu a navrstvíme na vanilkový puding (nie je nutné). Vrch môžeme ozdobiť podľa nálady, možností a vkusu a dáme do chladničky stuhnúť, najlepšie na celú noc.

Diskusia k receptu

felixa
pozdáva sa mi,no asi najprv spravím z polovičnej dávky
evanaaa
Aj mne sa páči a hneď ma napadla polovičná dávka, tie tri vrstvy sú jedna lahodnejšia ako druhá, no musím vymyslieť niečo miesto čerešní, tie nemám a muž by ani nechcel , čerešne neje :(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia