Arašidky fotorecept

ailuj82 - fotkaailuj82, 1. decembra 2011
Arašidky (fotorecept)
Foto: ailuj82

Skúsila som bez margarínu - len maslo a bravčová masť.... Sú výborné :)

70
porcií
12 minút
na 180 °C

Suroviny

180 g
80 g
70 g NESOLENÉ
100 g
50 g
50 g
1 KL
1 ks
NA OBAĽOVANIE:
200 g nahrubo mleté nesolené
40 g
1 ks
na potretie




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Necháme v chlade odpočinúť aspoň 30 min.

    Arašidky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z cesta odoberáme kúsky, vytvarujeme valček s priemerom asi 1 cm a krájame kúsky dlhé 6-7 cm.

    Arašidky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potrieme rozšľahaným vajcom /to je trochu babračka :)/

    Arašidky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a obalíme v zmesi orechov, cukru a vanilky. Môžeme oriešky k cestu aj trochu pritlačiť.

    Arašidky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

    Arašidky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme vo vyhriatej rúre do svetloružova.

    Arašidky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

evanaaa
Jéj, to somešte ani ja nevidela, ti valčeky by sa mohli miesto potierania do vajíčka namáčať, nešlo by to tak? A potom vyválať v orieškoch, ako pri obaľovaní rezňov?
hubata
Pekný receptík, neokukaný a pritom pomerne jednoduchý. Máš aj pekné foto a postup je napísaný jasne, zrozimiteľne. Ukladám do KK, lebo stojí za vyskúšanie. Vďaka.
dorisa
Pekné, nevidela som takéto pečivká ešte.
helca103
je to babračka ale, raz za čas je dobré sa aj zababrať ked je pečivko dobré
marikafil
No, tuším idem nalúskať arašidy. Tento recept sa mi páči. Ja sa pri pečení aj tak vždy zababrem:-)
dogagador
Toto je nieco nove pre mna, kedze nemam bravcovu mast, skusim to len s maslom
tinca
máš ich ako vymaľované, krása:)
zdenkas
@Ailuj82 ,aj ja som sa fajne zababrala,ale stálo to zato,arašitky sú fajné chrumkavé.Ďakujem za receptík.
jarush93
Tyčinky sme robili na Vianoce, sú úžasné. Všetkým chutili, starším pripomínali isté komunistické arašidové sušienky či keksy. Cesto sa nám však pri práci rozpadávalo (zo špaldovej múky), museli sme teda pridať viac tuku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia