Kakaová Šarlota a potom tortička strašidielko

bambulkaaa - fotkabambulkaaa, 12. októbra 2014

Robila som k narodeninám tortičku pre potešenie :) Pridávam ju pre inšpiráciu mamičkám pre ich poklad alebo bez dozdobenia pre Vás kakaovú Šarlotu :)

Suroviny

Roláda:
5 ks
5 ČL
2 ČL kopcom
4 ČL
1 dl
3 ČL vriaca prevarená
Tvarohová plnka:
250 g
80 g obyčajné
100 g
50 g obyčajné
1 PL jemný
Šľahačková plnka:
600 ml
2 ks
150 g
50 g
100 g




Postup

  1. 1

    Deň vopred si uvaríme v jednej rajničke 300 ml šľahačkovej smotany a 150g bielej čokolády a v druhej rajničke 300 ml šľahačkovej smotany, 100g mliečnej čokolády a 50g horkej čokolády necháme povariť až nám zmes začne hustnúť odstavíme z ohňa necháme vychladnúť a necháme do druhého dňa v chladničke. Potom si v deň robenia torty do každej plnky zamiešame stužovač šľahačky a vyšľaháme si krém.

    Kakaová Šarlota a potom tortička strašidielko - obrázok 1
  2. 2

    Deň vopred si urobíme aj tvarohovú plnku: tvaroh si vyšľaháme s nátierkovým maslo, obyčajné maslo si vyšľaháme s práškovým cukrom a zamiešame si ho do tvarohu a na záver si primiešame jemný kokos.

    Kakaová Šarlota a potom tortička strašidielko - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si cesto na roládu: žĺtky, pr.cukor, olej si vyšľaháme do penista a priebežne pomedzi šľahanie si pridávame vriacu vodu. Múku si zamiešame s kakaom a zmiešame si ju do cesta. Z bielkov a štipkou soli si urobíme sneh a jemne ho zamiešame na záver do cesta.

    Kakaová Šarlota a potom tortička strašidielko - obrázok 3
  4. 4

    Na plech s pečiacim papierom si vylejeme kakaové cesto a dáme piecť do zohriatej rúry 200°C na 15-20 minút (treba sledovať lebo cesto s kakaom sa dosť rýchlo pripečie). Cesto si dáme na vlhkú utierku dáme dolu z cesta papier a zrolujeme do rolády a necháme vychladnúť. Ja som si na vlhkú utierku dala papier ten som si posypala rovnomerne cez sitko kakaom nato som vyklopila cesto z ktorého som odstránila pečiaci papier a cesto som zrolovala.

    Kakaová Šarlota a potom tortička strašidielko - obrázok 4
  5. 5

    Keď nám cesto vychladlo opatrne ho rozprestrieme na pracovnú dosku a odstránime utierku a papier. Cesto prerežeme po dĺžke na polovice a každú natrieme tvarohovov plnkou zrolujeme a dáme do chladničky do druhého dňa.

    Kakaová Šarlota a potom tortička strašidielko - obrázok 5
  6. 6

    Na druhí deň postupujeme ako pri klasickej Šarlote a to okrúhlu misku ( ja som dala menšiu) si vyložíme potravinovou fóliou roládu si nakrájame na 1cm kúsky a od dna si ich ukladáme natesno vedľa seba až cez bočnú stranu misky. Potom si od dna začneme nanášať plnky to už ako každá chcete podľa seba ja som plnila ako vidíte na obrázku od stredu striedavo bielu a tmavú šľahačkovú plnku asi dva alebo tri rady.

    Kakaová Šarlota a potom tortička strašidielko - obrázok 6
  7. 7

    Potom som preložila plnku 1 radom keksov a dala som zvyšok plnky na záver som na vrch poukladala nakrájanú roládu preložila som fóliou a zaťažila som koláč malou rajničkou dala do chladničky do druhého dňa.

    Kakaová Šarlota a potom tortička strašidielko - obrázok 7
  8. 8

    Na druhý deň si Šarlotu vyklopíme na tácku a máme krásnu hnedo-bielu vzorovanú Šarlotu fajnú chuťovo a moc peknú aj na oko :) Doplnky na zdobenie som urobila z cesta na kávové zrná a obliala som ich čokoládovou polevou a dozdobila plnkou. Vyzerá to zložito no nie je to zložité treba sa len pobabrať ako pri torte :)

    Kakaová Šarlota a potom tortička strašidielko - obrázok 8
  9. 9

    No a tu ešte foto v reze :) Budem rada ak niektorú z Vás moje strašidielko inšpiruje a bude mať taký úspech ako mala aj moja tortička Šarlota strašidielko :)

    Kakaová Šarlota a potom tortička strašidielko - obrázok 9

Diskusia k receptu

bambulkaaa
Ďakujem :) Ja som sa z nej asi vytešovala ešte viac ako oslávenec a vždy keď som sa na strašidielko pozrela musela som sa usmievať :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia