Tekvicový džem s jablkami
Foto: droetker
Komerčný recept<br><br>Doba prípravy: asi 40 minút<br> Vystačí na: asi 4 poháre à 375 ml
4 poháre
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
Prísady: | |
500 g olúpaná nakrájaná na kocky |
|
500 g olúpané, zbavené jadrovníkov, nakrájané na kúsky |
|
200 ml |
|
1/2 ČL |
|
cukor želírovací 2:1 |
Postup
-
1
Vo väčšom hrnci dôkladne premiešame tekvicu, jablká, šťavu a škoricu s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- 2
Na tanierik kvapneme 1 – 2 ČL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané ČL Kyseliny citrónovej.
- 3
Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Upozornenie: Pridaním škorice sa skráti doba trvanlivosti džemu na 6 mesiacov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu