Foto: denidasa
Túto tortu robíme od malička. Robila ju moja mamina nám a teraz ju ja robím môjmu synovi a celej rodine. Hovorí sa V jednoduchosti Zobraziť celý popisTúto tortu robíme od malička. Robila ju moja mamina nám a teraz ju ja robím môjmu synovi a celej rodine. Hovorí sa V jednoduchosti je krása a je to pravda. Vyskúšajte,uvidíte :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jablká si ošúpeme a nastrúhame do väčšieho hrnca, pridáme 6 PL cukru, hrozienka podľa chuti a 200 ml vody. Dáme variť na mierny oheň.
- 2
V druhej polke vody (200ml) si vymiešame Zlaté klasy a prilejeme ich do variacej sa jablkovej zmesy. Necháme prevrieť a vypneme. Zmes bude spojená klasom a bude vyzerať ako kaša.
- 3
Tortovú formu si vyložíme piškótami, polku ešte teplej zmesy nalejeme na ne, znova piškóty a druhú časť zmesy. Na vrch položíme opäť piškóty no dole hlavou, aby sa poleva neroztiekla. Dáme do chladu. Polevu si pripravíme z čokolády, vody a trošky cukru. Dáme zovrieť cca 0.5 deci vody s pol kl cukrom. Keď voda zovrie nahádžeme čokoládu a miešame kým sa nerozpustí. Necháme troška vychladnúť a nalejeme na tortu. Ozdobíme podľa vlastného vkusu
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Takze fotka aj recept zodpoveda skutocnosti.