Hydinový perkelt s bryndzovými kroketami
Na masle orestujeme nadrobno posekanú cibuľu, cesnak a červenú papriku pokrájanú na malé kocky. Po...
Špenátovo - tuniakový závin
Môj ďalší experiment, čo chladnička a špajza dá. Keďže tento závin robievam so syrom, ...
Cícerovo-paradajkové ragout
Tento recept som nasla v Eat Smarter, pod nazvom Kichererbsen-Tomaten-Ragout, uvarila a chutilo vyborne....
Zapečený baklažán s prílohou pečenou v alobale (vegan)
Prvý pokus a improvizácia, aneb môj dnešný obed z trúby. Podarilo sa mi vytvoriť super...
Kukurica s makom a medom
V predvianočnej dobe sme si vzykli dať na stôl pokrmy našich starých rodičov a takto si zaspomínať...
Mousse z údeného lososa - lososová pena
Mala som vzácnu návštevu a bolo treba pripraviť v nedeľu sviatočný obed. Rozhodla som sa pre...
Turecké pide
Všetky suroviny na cesto zmiešame. Prikryjeme a necháme kysnúť 30 min. Potom cesto ešte raz...
Cestoviny s brokolicou, citrónom a píniovými orieškami
Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente spolu s kúskami brokolice. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej,...
Môj pudingový koláčik
Cesto so surovín si vymiešame . Vylejeme na plech. Uvarený puding krížom-krážom pomocou naberčky dáme na surove...
Jahodovo-čerešňový pie
cesto som si pripravila podla varechacky Honestka... http://varecha. pravda. sk/recepty/krehke-cesto-na-pie-paj-kolac/5899-recept. html
Zapekané frikadelky v rajčinovej omáčke
Recept opäť z rakúskej kuchárky, ale myslím, že aj my máme takúto dobrotu, len...
Ryžovo-syrové placky
Ryžu uvaríme v pol litri osolenej vody podľa návodu. Potom necháme odokrytú trochu vychladnúť.
Burizónová rolka
Milujem sušené slivky. A zmixované majú ešte lepšiu chuť. Tak som si dopriala dezertík priamo...
Francúzské bravčové na šampiňónoch
Rýchly a jednoduchý recept pre neočakávanú návštevu.
Šampiňónová polievka
Milujem šampiónovú polievku od mojej mamy :D tak som sa ju dnes rozhodla urobiť :D
Pizza
Receptov na pizzu je tu veľa, nechcem sa tváriť, že tá moja je úplne najlepšia,...
Farro šalát
Farro je znama obilnina v talianskej kuchyni a v poslednej dobe je velmi popularna aj ...
Losos á la bylinky
Milujeme ryby. Všetky druhy a takmer všetky spôsoby prípravy- okrem tých konzervovaných v paradajkovej omáčke a...
Srnčí chrbát s pečenou zeleninou so zelerovým pyré
Srnčí chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, pridáme olej a necháme vcelku odstáť aspoň 24 hodín....
Údený jazyk so slivkovou omáčkou
Nie je to celkom bežné jedlo, ale inšpiroval ma recept na egrešovú omáčku a spomienka že...
Mladá fazuľka, ako príloha aj k rezňu
Uplynulo už polstoročie, čo som túto jemnú voňavú dobrotu jedol v podaní mojej babičky. Lady...
Karamelová torta k 33. narodeninám
Narodeninovú tortu som upiekla jednému členovi našej rodiny. Priemer formy je 22 cm.
Tvarohovo-jogurtová nátierka s bylinkami
Rýchla a ľahká večera z čerstvých domácich surovín :-)
Svieža kuracinka so zázvorom a pomarančom
Ďalší z mojich mäsovo-ovocných počinov. Svieže nielen letné jedlo.