Pikantné zelené fazuľky so sušenými paradajkami
Foto: martinis
Dobrú úrodu zelených fazuliek treba náležite zúžitkovať - a aká je lepšia úprava tejto jemnej zeleniny, ak nie parenie? Doplnil som ich pikantnou zálievkou Zobraziť celý popisDobrú úrodu zelených fazuliek treba náležite zúžitkovať - a aká je lepšia úprava tejto jemnej zeleniny, ak nie parenie? Doplnil som ich pikantnou zálievkou z oleja a harrísy, pridal som sušené paradajky, čerstvú bazalku, opečené slnečnicové semienka a štvrtinky citróna a pripravil rýchlu večeru.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 misky |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
2 PL (z nálevu paradajok) |
|
ČL |
|
1/2 pohára (60 g, pokrájané na prúžky) |
|
lístky z jednej stonky (pokrájané na prúžky) |
|
PL |
|
rozštvrtený |
|
Postup
-
1
Fazuľky necháme napariť 15 minút. Medzitým zmiešame olej s harrísou a pripravíme ostatné suroviny. Slnečnicové semienka nasucho opečieme na panvici, hotové fazuľky scedíme, ochutíme soľou a korením, zmiešame so zálievkou a presypeme do misiek.
- 2
Ozdobíme dielikmi citróna, posypeme sušenými paradajkami, semienkami a bazalkou. Výbornou prílohou je domáci chlieb :)
- 2
@mijaita súhlasím, môže byť, nabudúce ich aj ja nechám na panvici dlhšie - a som zvedavý, ako bude chutiť ;)
@afataga v Spišskej Novej Vsi, ak budeš mať cestu okolo, zastav sa, si vítaná! :)
Ešte raz vďaka za všetky hviezdičky a komentáre a pevne verím, že vám toto jedlo bude chutiť podľa predstáv :)