Suroviny

500 g
300 g




Postup

  1. 1

    V šupe uvarené zemiaky olúpeme, prelisujeme, osolíme a pridáme múku.

  2. 2

    Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na bochníčky. Z nich urobíme okrúhle lokše s priemerom 30 cm a hrúbkou 0,5 cm.

  3. 3

    Tie pečieme na platni sporáka.

  4. 4

    Upečené lokše potrieme husacou masťou alebo výpekom z masa alebo naplníme roztlačenou husacou pečienkou.

  5. 5

    Podávame ako prílohu k pečenej husi alebo konzumujeme samotné.

Diskusia k receptu

Vymazať
boxik
Na západnom Slovensku sa lokše podávajú okrem tejto klasickej podoby , čo sa hodí napr. k výbornej fazuľovej polievke, aj so sladkou plnkou z pomletého maku.Mal som kamaráta , ktorému to jeho mama posielala raz za týždeň aj na vojnu do Čiech ato aj 80 kusov a nemal s nimi problém aj ked neboli čerstvé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia