Čajové pečivo s mandľami
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
na 180/160 °C
Suroviny
Na cesto: | |
250 g |
|
1 ČL zarovnaná kypriaci |
|
štipka |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
150 g zmäknuté (alebo margarín) |
|
Na potretie a ozdobenie: | |
2 ks |
|
80 g sekané |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
- 2
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme žĺtky a maslo alebo margarín a ručne vypracujeme dohladka.
- 3
Cesto rozdelíme na 4 diely. Z každého dielu vytvarujeme valček dlhý asi 40 cm, ktorý nožom nakrájame na 20 kúskov. Z kúskov vytvarujeme guľôčky, ktoré z jednej polovice ponoríme do bielkov a obalíme v mandliach. Guľôčky prenesieme stranou bez mandlí na plech vyložený papierom na pečenie. Obrátenou stranou varešky do každej guľôčky vytvoríme priehlbinku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- 4
Elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3. Doba pečenia: asi 10 minút (1 plech).
- 5
Po upečení naplníme priehlbinky pomocou lyžičky džemom a necháme vychladnúť.
- 6
TIPY: Ako náplň do pečiva môžeme použiť aj iný druh džemu, napríklad malinový, višňový alebo pomarančový. V dobre uzatvárateľnej dóze môžeme pečivo skladovať približne 2 týždne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jednoduche, s cestom sa vyborne pracuje... Dakujem za recept.