Čajové pečivo s mandľami

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 29. januára 2016
Čajové pečivo s mandľami
Foto: droetker

Komerčný recept

80
porcií
25 minút
príprava
10 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Na cesto:
250 g
1 ČL zarovnaná kypriaci
 štipka
100 g
1 bal.
2 ks
150 g zmäknuté (alebo margarín)
Na potretie a ozdobenie:
2 ks
80 g sekané
100 g




Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)

  2. 2

    Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme žĺtky a maslo alebo margarín a ručne vypracujeme dohladka.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na 4 diely. Z každého dielu vytvarujeme valček dlhý asi 40 cm, ktorý nožom nakrájame na 20 kúskov. Z kúskov vytvarujeme guľôčky, ktoré z jednej polovice ponoríme do bielkov a obalíme v mandliach. Guľôčky prenesieme stranou bez mandlí na plech vyložený papierom na pečenie. Obrátenou stranou varešky do každej guľôčky vytvoríme priehlbinku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  4. 4

    Elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3. Doba pečenia: asi 10 minút (1 plech).

  5. 5

    Po upečení naplníme priehlbinky pomocou lyžičky džemom a necháme vychladnúť.

  6. 6

    TIPY: Ako náplň do pečiva môžeme použiť aj iný druh džemu, napríklad malinový, višňový alebo pomarančový. V dobre uzatvárateľnej dóze môžeme pečivo skladovať približne 2 týždne.

Diskusia k receptu

kucharka
Keksiky su vyborne!
Jednoduche, s cestom sa vyborne pracuje... Dakujem za recept.



1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia