Rebarborový-kokosový šálkový koláčik
1. 5. a v záhrade prvé "ovocie" REBARBORA nádherná, až sa sama pýtala na koláčik...
Losos s čínskou zeleninou
Tento recept je z cisnkej kuchyne, ktory si je mozny pripravit aj na Slovensku. Je...
Marhuľová studená polievka
Ovocné "polievky" mám rada pre ich čerstvosť a osvieženie :-)
Syrová nátierka
Včera sme robili rukolovú od @Mitzy, dnes sme sa rozhodli pre túto syrovú. Jednoducho nátierky...
Studenô
Do veľkého hrnca dáme koleno, preseknuté paprčky, chvost a kože. Zalejeme vodou, poriadne...
Cacimpero - talianske predjedlo
Recept pochádza z Talianska. Toto predjedlo sa podáva pri slávnostných príležitostiach a servíruje sa s pečivom...
Hríbový guláš v bochníku
Na masti opražíme cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, soľ, čierne korenie, sladkú červenú papriku...
Košické rezy
Radšej dva razy vyhorieť, než sa raz sťahovať! Určite túto slovenskú „múdrosť“ poznáte aj Vy...
Kuracia paella s plodmi mora zo Španielska
Svet na tanieri – takéto varenie nielen zasýti, ale vnesie do kuchyne kus dobrodružného a počas leta aj dovolenkového ducha. Inšpirácie z rôznych končín zemegule prinášajú nové exotické príchute do nášho jedálneho lístka....
Pečená hus s cibuľou, jablkom a pomarančom
Hus dobre umyjeme a osušíme. Očistíme cibuľu, jablko rozkrojíme na polovice a vykrojíme jadrovník...
Mäsové guľky zapekané v kyslej kapuste
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na troške oleja, pridáme kyslú kapustu a podusíme domäkka. Zemiaky...
Avocado tortilla wrap
Avokádo vydlabeme osolíme a okoreníme. Tortilli vysokej teplote smažíme na oboch stranách v suchom panvicy. Avokádom potreme...
Vysmážaný syr
Klasické jedlo našej mladosti. Jedlo, ktorým deti nikdy nepohrdnú, a ku ktorému sa...
Bravčová panenka z Frankenwaldu
Takýmto spôsobom sa pripravovala bravčová panenka v penzióne môjho priateľa v Bavorsku- Frankenwald u môjho priateľa Paula....
Chutný, svieži a jednoduchý koláčik
Tento recept pripravujem keď máme chuť na niečo ľahké a svieže. Jeho príprava je nenáročná a...
Uzené maso pečené na hříbkách
Maso položíme do pekáčku, přidáme sádlo, nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a předem namočené hříbky....
Králík po francouzsku na cibuli a bůčku
Zase jsem jednou byla zcela okouzlena receptem. Králíky upravuji moc ráda, jenže ne koupené...
Zemiaková maškrta k pivu
Ozajstná chuťovka k pivu ako stvorená. Delikátnu náplň ktorá je v zemiakových lodičkách pekne uložená, ...
Šunkové fliačky
Fliačky si uvaríme podľa návodu. Do uvarených fliačkov pridáme uvarený údený bôčik nakrájaný na kocky, ...
Zemiaky s oštiepkom
Je to naša obľúbená rýchlovka. Keď nemám veľa času, urobím tieto zemiačiky. Sú jednoduché, šikovne hotové a...
Predčasný Valentín a kuracia nátierka
Kuracia nátierka sa dá pripraviť aj takto. A akákoľvek nátierka sa dá servírovať aj takto (s...
Turecký šiškebab
Zmiešajte cukor, sójovú omáčku, olej, citrónovú šťavu a cesnakový prášok alebo cesnak, vytvoríte...
Kaleráby plnené mletým mäsom s bylinkovými paradajkami
Jar je tu... a ja vám ponúkam jedno vynikajúce jarné jedlo...
Delikatesná vajíčková nátierka
Táto nátierka je z výpiskov a receptov mojej mamy, odkiaľ ju mala ona, to ...
Kokosové sušienky
Tieto sušienky som objavila len nedávno. Nie sú veľmi sladké, no napriek tomu sú chutné....
Jahňacie ražniči marinované v bielom jogurte
Jahňacie mäso pokrájame na kocky. Pridáme soľ, korenie, cesnak, rozmarín, citrónovú kôru,...
Hovädzí roštenec s kuracou pečeňou à la Šenkýřský timbál
Milujem Slovácko. Duševne som úzko spätý s jeho pracovitými, dobrosrdečnými ľuďmi, pesničkami, zvykmi...