Postup
-
1
Múku preosejeme, uprostred urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie, pridáme cukor, trocha vlažného mlieka a necháme vykysnúť.
- 2
Potom vmiešame tuk, vajce, soľ, mlieko podľa potreby a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme kysnúť.
- 3
Vykysnuté cesto vyvaľkáme a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch posypeme ovocím.
- 4
Žĺtky zmiešame s tvarohom, smotanou, cukrom a pudingovým práškom. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov a celú zmes rozotrieme na ovocie.
- 5
Koláč môžeme posypať plátkami mandlí a zvoľna ho upečieme. Vychladnutý múčnik pokrájame a pocukrujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu