Zajačí snem

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 14. apríla 2014
Zajačí snem
Foto: droetker

Komerčný recept

10
porcií
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na cesto:
1 bal
150 g (alebo margarín)
150 g
1 bal
štipka
1/2 čl
3 ks
150 g
1 zarovnaná čl
50 g
Na ozdobenie:
1 bal
1 zarovnaná čl
150 g
1 bal

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme:
    • formu na srnčí chrbát (30 x 11 cm)
    • papier na pečenie
    • strúhadlo

  2. 2

    1. Na prípravu cesta nastrúhame na hrubom strúhadle polevu. Maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor, soľ a arómu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny, postupne po jednom pridávame vajcia. Zmiešame múku, kypriaci prášok, mandle, nastrúhanú polevu a zľahka vmiešame do vaječnej zmesi. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie, uhladíme, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: 180 °C
    Teplovzdušná rúra: 160 °C
    Plynová rúra: stupeň 3

    Po upečení necháme múčnik mierne vychladnúť a vyklopíme z formy.

  3. 3

    Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale, múčnik polejeme a necháme stuhnúť.

  4. 4

    Preosiatym kakaom zafarbíme 120 g marcipánu, ktorý rozdelíme na 10 dielov. Z každého dielu vytvoríme guľôčku ako zajačiu hlavičku. Zo zvyšku marcipánu vymodelujeme mašličky. Hlavičky a mašličky ozdobíme tubičkami, z plátkov mandlí vytvoríme ušká. Srnčí chrbát nakrájame na 10 plátkov a tubičkou ku každému plátku prilepíme všetky ozdoby tak, aby sme vytvorili zajačí snem.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: