Zajačí snem
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na cesto: | |
1 bal |
|
150 g (alebo margarín) |
|
150 g |
|
1 bal |
|
štipka |
|
1/2 čl |
|
3 ks |
|
150 g |
|
1 zarovnaná čl |
|
50 g |
|
Na ozdobenie: | |
1 bal |
|
1 zarovnaná čl |
|
150 g |
|
1 bal |
|
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme:<br /> • formu na srnčí chrbát (30 x 11 cm)<br /> • papier na pečenie<br /> • strúhadlo
- 2
1. Na prípravu cesta nastrúhame na hrubom strúhadle polevu. Maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor, soľ a arómu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny, postupne po jednom pridávame vajcia. Zmiešame múku, kypriaci prášok, mandle, nastrúhanú polevu a zľahka vmiešame do vaječnej zmesi. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie, uhladíme, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /><br /> Po upečení necháme múčnik mierne vychladnúť a vyklopíme z formy.
- 3
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale, múčnik polejeme a necháme stuhnúť.
- 4
Preosiatym kakaom zafarbíme 120 g marcipánu, ktorý rozdelíme na 10 dielov. Z každého dielu vytvoríme guľôčku ako zajačiu hlavičku. Zo zvyšku marcipánu vymodelujeme mašličky. Hlavičky a mašličky ozdobíme tubičkami, z plátkov mandlí vytvoríme ušká. Srnčí chrbát nakrájame na 10 plátkov a tubičkou ku každému plátku prilepíme všetky ozdoby tak, aby sme vytvorili zajačí snem.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu