Ovsené vločky a la maminka :)

eirangel - fotkaeirangel, 3. mája 2012

Tieto ovsené vločky mne a mojím súrodencom robievala naša maminka každé ráno na raňajky. Sú zdravé, dodávjú energiu na celý deň a pomáhajú s Zobraziť celý popisTieto ovsené vločky mne a mojím súrodencom robievala naša maminka každé ráno na raňajky. Sú zdravé, dodávjú energiu na celý deň a pomáhajú s trávením. Už ich okoštovalo veľa známych a zakaždým si pýtali recept :) Dúfam, že i Vám budú chutiť a tento recept posuniete ľuďom ktorých ľúbite.

4-6
porcie
15-20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
3 PL
1,5 hrste
3 PL
1/2 šálky
1/2  šálky, 1-2dcl, (alebo hnedý)
7 PL




Postup

  1. 1

    Do hrnca si dáme celý balík ovsených vločiek, ktoré na slabom plameni jemne opražíme. (1-2 minúty za stáleho miešania). Pridáme kokos, cukor a na kolieska nakrájané banány. Tieto suroviny spolu miešame až kým nezačnú púšťať krásnu arómu. (miešame dôkladne, aby sa nám vločky nepripálili).

  2. 2

    Pridáme hrozienka, pšeničné klíčky, olúpané slnečnicové semiačka a olivový olej. Opäť dôkladne miešame - asi 2-3 minúty. Hrniec odstránime z ohňa.

  3. 3

    Hotovú zmes treba rýchlo preložiť do inej nádoby. Napríklad do nejakej sklenenej, ktorú necháte otvorenú, pokiaľ vločky nevychladnú. Vychladnuté vločky zakryjeme vrchnákom a uložíme do chladničky, kde nám takto pripravené vločky vydržia 1 až 1,5 týždňa.

  4. 4

    Do misky si naložíme cca 8-10 PL ovsených vločiek, ktoré zalejeme studeným mliekom. Do takto zarobených vločiek vložíme ešte 1 PL medu a dôkladne premiešame. Dobrú chuť! :) TIP: môžte ozdobiť rôznym druhom ovocia

Diskusia k receptu

valeri
Takéto veci milujem, ďakujem za recept, najviac sa mi na ňom páči to, že sa dajú pripraviť na niekoľko dní vopred a z chladničky teraz v lete, to je super
evusik
tiež raňajkujem vločky, zajtra si urobím podľa tvojho receptu :-)
klekipetra
evusik
chodíš aj do práce, ak môžeš príprave raňajok venovať 30 min? Potom ich v pokoji zjesť a dať kuchyňu do poriadku?
3sandra3
tento spôsob prípravy sa aj mne páči... určite si to pripravím
martamm
perfektne musli, domace, clovek vie, co tam da. Urobim si urcite a bude super do jogurtu. Len to Tvoje mnozstvo na jednu porciu si ja rozdelim tak na tri krat. Nie, ze by mi nechutilo, ale to by bol riadny prirastok na vahe.
evanaaa
Mne sa takéto recepty tiež páčia. A @martamm asi zle čítala, to nie je jedna porcia, pozri si lepšie.
evanaaa
Alebo si mala na mysli počet lyžíc na porciu? Potom prepáč, lebo som myslela, že myslíš celú robenú dávku ako porciu.
lia66
Robievam, ale inak-pečiem na plechu...a mám aj trochu inší postup.
eirangel
som veľmi potešená, že vám vločky chutia :)
to bol môj zámer, aby si rozšírili ďalej - tak teda - dobrú chuť! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia