Tieto ovsené vločky mne a mojím súrodencom robievala naša maminka každé ráno na raňajky. Sú zdravé, dodávjú energiu na celý deň a pomáhajú s Zobraziť celý popisTieto ovsené vločky mne a mojím súrodencom robievala naša maminka každé ráno na raňajky. Sú zdravé, dodávjú energiu na celý deň a pomáhajú s trávením. Už ich okoštovalo veľa známych a zakaždým si pýtali recept :) Dúfam, že i Vám budú chutiť a tento recept posuniete ľuďom ktorých ľúbite.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca si dáme celý balík ovsených vločiek, ktoré na slabom plameni jemne opražíme. (1-2 minúty za stáleho miešania). Pridáme kokos, cukor a na kolieska nakrájané banány. Tieto suroviny spolu miešame až kým nezačnú púšťať krásnu arómu. (miešame dôkladne, aby sa nám vločky nepripálili).
- 2
Pridáme hrozienka, pšeničné klíčky, olúpané slnečnicové semiačka a olivový olej. Opäť dôkladne miešame - asi 2-3 minúty. Hrniec odstránime z ohňa.
- 3
Hotovú zmes treba rýchlo preložiť do inej nádoby. Napríklad do nejakej sklenenej, ktorú necháte otvorenú, pokiaľ vločky nevychladnú. Vychladnuté vločky zakryjeme vrchnákom a uložíme do chladničky, kde nám takto pripravené vločky vydržia 1 až 1,5 týždňa.
- 4
Do misky si naložíme cca 8-10 PL ovsených vločiek, ktoré zalejeme studeným mliekom. Do takto zarobených vločiek vložíme ešte 1 PL medu a dôkladne premiešame. Dobrú chuť! :) TIP: môžte ozdobiť rôznym druhom ovocia
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
chodíš aj do práce, ak môžeš príprave raňajok venovať 30 min? Potom ich v pokoji zjesť a dať kuchyňu do poriadku?
to bol môj zámer, aby si rozšírili ďalej - tak teda - dobrú chuť! :)