Hruškový čokoládový páj

Michal Baniar
šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove, 23. júla 2010
Hruškový čokoládový páj
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

Korpus:
160 g
74 g
2 ks
25 ml
250 g
20 g
Náplň:
3 ks
300 g
110 ml
180 ml
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny spolu zmiesime a necháme pol dňa odležať v chladničke. Rozvaľkáme na 3 mm hrúbku, vložíme do okrúhlej formy na pečenie, popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 170 stupňov. Pred dopečením potrieme vajíčkom.

  2. 2

    Hrušky nakrájame na tenké plátky a poukladáme do pripravenej predpečenej formy. Smotanu spolu s mliekom privedieme do varu, zalejeme ňou čokoládu a rozpustíme. Pridáme vajcia a zalejeme hrušky. Pečieme asi 60 minút pri teplote 150 stupňov.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
toto som už niekde videla.... ale bolo to iné.... hruškami vyložila formu a zaliala roztopenou čokolásou so smotonanou... nič viac tam nebolo...

Pridaj komentár k receptu: