Pusinky bez bielka

evani - fotkaevani, 19. mája 2015
Pusinky bez bielka
Foto: evani

Kto nepoužíva vajcia myslím, že sa poteší tomuto receptu, tak ako som sa ja potešila, keď som ho našla na blogu veganotic.cz. okamžite som ho bežala skúsiť a dopadlo to výborne. Pusinky chutili výborne.

30 minút
príprava
120 minút
na 100 °C

Suroviny

1 konzerva
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zlejeme vodu z plechovky cíceru (vraj môže byť aj fazule, ale neskúšala som). Dáme vyšľahať, keď sa sneh spevní pridávame postupne práškový cukor.

  2. 2

    Plech si vystelieme pečiacim papierom a trúbu predhrejeme na 100 stupňov.

  3. 3

    Sneh okamžite po vyšľahaní dávame na plech ja som dávala normálne lyžicou, ale samozrejme sa dá aj cukrárenským sáčkom. Pusinky je lepšie robiť menšie, budú sa kratšie sušiť a budú lepšie držať tvar.

  4. 4

    Sušíme na 100 stupňoch približne (toto je nevýhoda) asi 2 až 3 hodinky.

  5. 5

    Keď už sú pusinky hotové vyberieme ich, necháme vychladnúť (nebudú sa lepiť o papier). Ja som ich poliala horkou čokoládou. Samozrejme, či si pusinky naplníte nejakým krémom, polevou, čokoládou je už na vás :)

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Moment, co sa vlastne vyslaha, voda, ktorou je zaliaty cicer, iba ta voda alebo aj s cicerom ? Sorry, ale to mi nie je jasne. Inac odporuca sa ci je cicer, fazula alebo sosovica tu vodu z konzervy vyliat a obsah konzervy umyt na sitku. Pre mna to znamena, ze v tej vode su nejake ingrediencie, co su nejedle. Pytam sa, preto, ze som zvedava, dnes sa jedia supy z melona, co sme vzdy davali do kompostu a rovnako aj vnutro paprik, co nikto predtym nejedol. Takze neberte to ako kritiku, je to moja zvedavost.
Ano, voda z ciceru, sa zleje a ta sa vyslaha. ( Z cíceru sa potom môže spraviť ničo iné) Cicer napríklad od Alnatury,korý používam obsahuje cícer, vodu a soľ žiadne konzervanty nič nezdravé, nič nejedlé, takže žiadny problém tam nie je :)
Na toto som sa aj aj chcela spýtať, zrejme tá voda zhustla trochu od toho cíceru tak, ako je hustá aj tá z červenej fazule, ktorú zvyknem používať. Aj by ma zaujímalo, či sa dá aj z nej vyšľahať, a to, že sa má zliať je asi kvôli nadúvaniu ( tá z fazule). Ešte, asi ako veľká je tá konzerva - kvôli obsahu tej vody?
@evanaaa áno je zhustnutá od cíceru. Malo by sa dať aj z fazuľovej, ale ja osobne som neskúšala ešte. Asi 350g, ale raz sa mi podarilo omylom kúpiť cícer na pare od bonduelle a bolo toho dosť málo tej "vody" ale z dvoch plechoviek mi vyšli dva plechy. Pri klasickej konzerve výjde toho strašne veľa :)

Pridaj komentár k receptu: