Orechová vegánska torta

mitzy - fotkamitzy, 19. novembra 2016
Orechová vegánska torta
Foto: mitzy
8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
150 g
200 g
100 ml
60 ml
2 ks
1 ks
1 balíček
1 balíček
Plnka:
400 ml
60 g
30 g
200 g
50
Poleva:
100 g (horká)
1/2 balíčku




Postup

  1. 1

    Zmixujeme banány. Vytlačíme šťavu z pomaranča. Nalejeme na banánovú hmotu a prešľaháme. Zmiešame múku, kypriaci prášok a pridáme k banánovej hmote. Dobre premiesime. Nasypeme orechy mleté s cukrom. Predávajú v Jednote. Poprípade pomelieme orechy a zmiešame s cukrovou múčkou. Korpus bude sladký už od banánov, nie je potrebné pridávať veľa cukru. Pridáme rastlinné mlieko, napríklad sójové alebo mandlové, olej a premiešame. Cesto vlejeme do tortovej formy vymastenej rastlinným maslom a vysypanej hrubou múkou. Pečieme v rúre na 180 stupňov 40 minút. Tortu po vychladnutí v strede rozrežeme nožom.

  2. 2

    Plnka: Z rastlinného mlieka a zlatého klasu uvaríme puding. Pridáme rastlinné maslo, mleté orechy a práškový cukor. Vymiešame. Plnku natrieme do stredu torty, navrch celej torty, aj na boky.

  3. 3

    Čokoládu roztopíme na troške rastlinného masla. Polejeme ňou vrch torty, aby stekala aj po krajoch. Ozdobíme lupienkami mandlí. Chladíme v chladničke, najlepšie celý deň.

    Orechová vegánska torta - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť :)

    Orechová vegánska torta - obrázok 4

Diskusia k receptu

mitzy
@Cvirik1957 (28.11.2016 12:22)
Mne sa velmi paci, ze takto vieme vsetci spolu nazivat. Ja tiez zijem s masozravcami.
Dufam, ze torta potesi na sviatok :)
nataliale
@Mitzy Dobrý večer, smiem sa opýtať ktorý práškový cukor ste použili? Je to konkrétny vegánsky cukor alebo cukor voľne dostupný v supermarketoch? Nie som si istá či práškové cukre v obchodoch su vegánske. Ďakujem za odpoveď. :)

beliana
@Mitzy (31.1.2019 14:33)

Ďakujem, skúsim do väčšej, 1 a pol dávky. A prosím vás, aké rastlinné maslo ste použili?
mitzy
@Beliana (1.2.2019 11:13)
Nie je za čo ;)
Alsan alebo palmarin. Verím, že torta vyjde aj vo väčšej tortovej forme.
Ešte poznámka: plnku môžete osladiť i trstinovým cukrom, nemusí byť práškový samozrejme ( to je aj k dotazu predtým od @Nataliale - konkrétny vegan cukor nepoznám, ani značku, ani že by mohol nejaký existovať).
beliana
No torta sa vôbec nepodarilo, presne podľa návodu som robila, z 1a pol dávky do väčšej formy...Korpus tvrdý ako podosva, nízky, nedal sa teda prekrojit. Krém sa mi strasne roztekal, smykal sa z korpusu....netuším, kde sa stala chyba. Chuťovo nebol zlý, ale celkovo fiasko,škoda orechov...
mitzy
@Beliana (3.2.2019 20:57)
To mi je strašne ľúto :(
Neviem kde sa stala chyba. Tiež mi nezvykne vyjsť všetko, čo robím, či varím alebo pečiem. Tak snáď to nepokazilo celú oslavu ;(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia