
Kuracie prsia plnené fetou, sušenou paradajkou a rukolou s bazalkovo-rukolovým šalátom s medovou hor
Tieto kuracie prsia si dávam vždy keď ideme do jednej reštaurácie v Bratislave, keďže som už v...

Tagliatelle s jelením ragú a sušenými slivkami
Jelenie ragú: Jelenie mäso očistíme a nakrájame na drobné kocky. Zeleninu pomelieme a orestujeme na oleji,...

Šútovský vodopád
Toto som kedysi ochutnal v jednej reštaurácii v Kraľovanoch. Veľmi dobre tam varili. Vždy, ...

Kuťa (kutja)
Co je "kuťa" jistě někteří znají. Já se s ní setkala zatím jen 2x. Z...

Koláč z rebarbory (Rhubarb pie)
Rebarboru zaradujeme medzi zeleninu, ktoru konzumujeme ako ovocie. Dlhe roky som nevenovala tejto zaujimavej rastline plnej...

Polévka z vatovce obrovského (pýchavková) máslová
Nejjednodušší ale lahodná polévka sametové chutě.

Diétna nátierka zo zeleného hrášku
Ponúkam vám recept na jednoduchú nátierku, ktorú si teraz počas jarnej očisty robím často ......

Zelerová nátierka podľa Andyho Winsona
Ľuďom pomáha vyše 20 rokov svojimi radami, ako dosiahnuť výnimočné výsledky, píše knihy a v...

Čokoládovo-černicový krémový koláč na oslavu
Traja naši najbližší doma mali sviatok, nuž nám padlo za úlohu vymyslieť tortu, ktorú by...

Slané tyčinky
Recepty od tejto šikovnej kuchárky http://www. casopis-mana. sk/recepty/index. html ma ešte nikdy nesklamali, tak to bolo...

Karamelovo-čokoládový koláč -nepečený
... tak som sa tu zase inšpirovala a skombinovala som recept . Kedže nemám rada komplikované...

Ryba v lístkovom ceste
Čo dať do lístkového cesta sa ma pýta kamarátka. Moja odpoveď je: čokoľvek :-) Zbožňujem lístkové...

Plnené bravčové rebierko
Nádherný exemplár mladého bravčového rebierka. Uznajte, že som ho v obchode nemohol nechať. Ešte...

Špenátové halušky
Z múky, vajec a rozmrazeného špenátu vypracujeme polotuhé cesto. Pridáme cesnak, soľ a vodu podľa potreby tak,...

Cestovinový šalát so zeleninou a mungo klíčkami
Nedávno som robila domáce široké rezance, čo zostalo som usušila a dnes som ich použila na...

Panna cotta s jahodovým pyré
Panna Cotta je talianska dezert. Skladá sa z osladenej smotany, ktorá je zahustená želatínou, ale v tomto recepte som použila agar agar....

Guláš s jahňacím mäsom
Podľa môjho názoru, najchutnejšie guláše varia muži. Napriek tomu, guláš pripravovaný podľa tohto receptu...

Teľacie mäso s pomarančovou omáčkou
Cibule si rozkrájame na štvrtiny. Mrkvu pokrájame na veľké kolieska, a zemiaky tiež na väčšie...

Tvarohovo-ríbezľový koláč
Ani na dovolenke u rodičov som nemala pokoj a keďže naši majú plnú záhradu ríbezlí, pripravila...

Prírodné bravčové stehno s kalerábovou kapustou a zemiakovými knedľami
Kýtu si mírně naklepeme, nařízneme kraje, aby se nám nekroutila, osolíme, opepříme, ...

Domáci jahodový džem a ovocná torta s jahodami
Kedže máme sezónu jahôd, tak ponúkam dva jednoduché recepty s týmto obľúbeným ovocím. Jahodový džem...

Tukožrútska polievka
Existuje na ňu veľa receptov a každý je originál :) Nám táto chutí - a varievam ju nie...

Lego torta
Švagrina ma poprosila či by som jej synčekovi upiekla lego tortu. S radosťou som súhlasila...

Jablkový koláč
K polohrubej múke pridáme prášok do pečiva, maslo, mlieko, cukor, všetko spolu zmiešame...

Paradajkový lekvár
Rozhodla som sa zaexperimentovať a vyskúšať lekvár z paradajom, pretože som ho ešte nikdy nejedla...

Čerstvý uhorkový šalát na zimu bez sterilizovania
Keďže je sezóna a v záhrade všetko dozrieva nedá sa všetko skonzumovať, tak je dobre uložiť...

Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska
Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....

Veselá veľkonočná torta
Na jar sa nám žiada trochu sviežich farieb a keďže vonku sneží :-( urobila som takúto...

Tuniakový sendvič
Ako prvé strčíme dva kusy toastového chleba (ja som použila tmavý pšeničný) do hriankovača.

Kokosky v čokoláde
Veľmi jednoduchá a rýchla príprava bez varenia, či pečenia. Zároveň chutné, plné kokosu a...