Foto: adenkax
Recept na korpus mam od kamaratky, a kedze sa snazim z kuchyne vytlacit muku a obmedzit cukor, tak ma zaujal, pretoze je uplne bez Zobraziť celý popisRecept na korpus mam od kamaratky, a kedze sa snazim z kuchyne vytlacit muku a obmedzit cukor, tak ma zaujal, pretoze je uplne bez muky. Dalej som uz imrpovizovala sama podla toho co chladnicka dala... a vznikol uzasny kolacik, ktory chutil celej rodinke.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vo vodnom kupeli rozpustime cokoladu a nechame ju trochu vychladnut. Medzitym si vyslahame bielka na sneh. Vychladnutu cokoladu pridame k zltkom a vyslahame do penista. Potom pridame bielkovy sneh a nakoniec zamiesavame kokos (mozte pouzit aj pomlete orechy alebo mandle). Cesto bude mat trosku hustejsiu konzistenciu. Cesto nalejeme do tortovej formy, ja som pouzila s priemerom 26cm. Pecieme cca 20 minut na 180 stupnov
- 2
Krem pripavime jednoducho, vyslahame mascarpone s kakakom a cukrom.
- 3
Upeceny vychladnuty korpus 2x prekrojime. Na spodny dame vrstvu dzemu, ja som pouzila domaci cernicovy s trstinovym cukrom. potom vrstvu kremu. Polozime druhu cast korpusu a na tu rozotrieme zvysny krem. Este zakryjeme poslednym kuskom korpusu a polejeme polevou z cokolady a kokosoveho oleja... Dobru chut :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu