Foto: izabella929
Jednoduché jedlo, ktoré máme hotové pik-pak...máme ho radi, je sladunké a rožky sú krehké.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rohlíky/pečivo/ si rozrežem na polovicu a potom všetky polovice po dlžke na polovicu, vydlabem striedku a použijem ju do plnky.Plnka: Tvaroh dám do misky,pridám kryštálový cukor, smotanu, vanilkový cukor, vaječné žltko a vymiešam hmotu.Spodnú časť rožka potriem tenkou vrstvou lekváru, na lekvár uložím tvarohovú plnku a na plnku pekne do radu poukladám hrozienka. Takto naplnený rohlík pootáčam v rošlahanom vajíčku a obalím v strúhanke. Dám si rozohriať olej a pred tým, než vložím v strúhanke obalené rožky do oleja, tak ich ešte pogúľam znovu vo vajíčku a tak ich dám vyprážať.Vypražené rožky
- 2
pogúľam ešte horúce v práškovom cukre.K vyprážaným plnených rožkom podávam ovocie, buď čerstvé, alebo kompotované. Ja som ponúkla modré hrozno z vlastnej záhrady.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja len na pripomenutie a z fotopostupom.