Jednoduché jedlo, ktoré máme hotové pik-pak...máme ho radi, je sladunké a rožky sú krehké.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
200 g |
|
50 g |
|
250 lyžice |
|
2 lyžice |
|
1 balíček |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
2 hrnčeky |
|
2 lyžice |
|
na vysmážanie |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Rohlíky/pečivo/ si rozrežem na polovicu a potom všetky polovice po dlžke na polovicu, vydlabem striedku a použijem ju do plnky.Plnka: Tvaroh dám do misky,pridám kryštálový cukor, smotanu, vanilkový cukor, vaječné žltko a vymiešam hmotu.Spodnú časť rožka potriem tenkou vrstvou lekváru, na lekvár uložím tvarohovú plnku a na plnku pekne do radu poukladám hrozienka. Takto naplnený rohlík pootáčam v rošlahanom vajíčku a obalím v strúhanke. Dám si rozohriať olej a pred tým, než vložím v strúhanke obalené rožky do oleja, tak ich ešte pogúľam znovu vo vajíčku a tak ich dám vyprážať.Vypražené rožky
- 2
pogúľam ešte horúce v práškovom cukre.K vyprážaným plnených rožkom podávam ovocie, buď čerstvé, alebo kompotované. Ja som ponúkla modré hrozno z vlastnej záhrady.
Ďalšie recepty:
- 2
Ja len na pripomenutie a z fotopostupom.