Foto: dvorka
Urodilo sa mi veľa tekvíc a tak sa ich snažím upotrebiť na všakovaké spôsoby. Dnes ma prepadla chuť na pizzu, tak som si urobila Zobraziť celý popisUrodilo sa mi veľa tekvíc a tak sa ich snažím upotrebiť na všakovaké spôsoby. Dnes ma prepadla chuť na pizzu, tak som si urobila z tekvice niečo na ten spôsob. Medzi suroviny neuvádzam tie, ktoré som na placku dala. Každý si urobí podľa chuti.
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Zapla som si rúru na 250° C. Kým sa mi vyhriala rúra, pripravila som si cesto. Nastrúhala som najemno tekvicu zbavenú šupky a jadrovníka. Vytlačila som z nej šťavu a zmiešala so soľou, roztlačeným cesnakom a vajíčkami. Prisypala som múku, v mojom prípade špaldovú celozrnnú a dobre premiešala aby cesto nebolo veľmi riedke. Malo konzistenciu ako na zemiakové placky..
-
2
Na okrúhly plech s papierom na pečenie som rozotrela cesto a dala predpiecť na 15 minút. Zatiaľ som si pripravila omáčku na potretie z paradajkového pyré, roztlačeného cesnaku, soli a mletej kapucínky. Nastrúhala som si syr.
-
3
Predpečenú placku som vybrala z rúry, potrela pripravenou omáčkou. Posypala som ju natrhanými čerstvými lístkami bazalky a zasypala syrom. To je moja verzia. Vložila som do rúry a piekla ešte 5 minút, kým sa syr pekne roztopil.
-
4
Hotovú placku som nakrájala na kúsky, ozdobila mochyňou ktorú si dávam teraz ako sa ochladilo každý deň ako predjedlo k obedu.
Diskusia k receptu