Jeden z najjednoduchších,najrýchlejších,ale aj najvďačnejších koláčov,krehučký,pre malých,veľkých,aj bezzubých...:-))).Najlepšie na ňom je,že sa dá vlastne všemožne obmieňať, s rôznym ovocím,alebo bledé cesto,kakao do tvarohu a Zobraziť celý popisJeden z najjednoduchších,najrýchlejších,ale aj najvďačnejších koláčov,krehučký,pre malých,veľkých,aj bezzubých...:-))).Najlepšie na ňom je,že sa dá vlastne všemožne obmieňať, s rôznym ovocím,alebo bledé cesto,kakao do tvarohu a zakaždým máte iný koláč a ocenia myslím aj začínajúce gazdinky.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 5 ks |
|
| 6 PL |
|
| 2 PL |
|
| Náplň: | |
| 250 ml |
|
| 1 PL |
|
| 0,5 ks |
|
| prípadne ovocie podľa výberu |
|
| Povrch: | |
| 250 ml |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Vymiešame práškový a vanilkový cukor so žĺtkami,pridáme vodu, múku s práškom do pečiva,kakao a tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- 2
Tvaroh vymiešame s cukrom,prisypeme zlatý klas,dôkladne premiešame.
- 3
Rozložíme malé kôpky tvarohu do surového cesta,pridáme čučoriedky,prípadne ovocie podľa vlastného výberu.
- 4
Pečieme na 170°C cca 25-30minút. Ešte na horúci koláč natrieme kyslú smotanu a posypeme škoricovým cukrom. Hotovo....:-)))
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu