
Makové řezy s limetkou - bez mouky
Do bílků dáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh. Postupně zlehka vmícháme cukr, sušené mléko,...

Paštrnáková torta
Na tortu to je dosť neobyčajný názov, chuť koláča je však nezvyčajná, ale veľmi príjemná....

Sladké valentínske pokušenie
Tento miešaný nápoj, vraj "elixír lásky", pre vás vytvorili šikovné dievčatá zo Slovakfolklore. Pri...

Cícerové pirohy s diviačím mäsom a kôprovou omáčkou
Umyté a očistené stehno z mladého diviaka vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s rozmarínom, borievkami a konfitujeme pri...

Seitanové plátky s varenými zemiakmi s lečom
Seitan si vyrábam sama a prichutím si ho podľa vlastnej fantázie a momentálnej chuti.

Plnené šampiňóny s parmezánovými kroketami a hubovým paprikášom
Jednoducho som akousi zhodou okolností mala priveľa húb.

Domáci chlebík v rúre
Keďže sú sviatky, obchody zatvorené, a nám došlo pečivo, musela som byť kreatívna...

Kuřecí salát v broskvi
No a když už jsem se tak s tím "retrem" tak rozdováděl, tak ještě jedno ze...

Mäsové pirohy
Toto jedlo robievam vždy keď mám mäso z polievky najmä kuracej. Sú to mäsové pikantné pirohy posypané...

Tagliolini al peperoncino
Kúpila som tieto cestoviny, tak som si povedala, že keď červené, tak červené, ...

Šafránová hruška s čučoriedkovým prelivom
Výborný dezert, ale dá sa použiť aj ako skvelá príloha napríklad k divine

Guľky s citrónovou polevou
1Bielok, 150 g cukru, citrónovú šťavu a kakao vymiešame do peny. Prisypeme arašidy, ...

Štrúdle trochu nepodarené
Zasa som kupila lístkové cesto a zasa sa mi po upečení rozpadávalo, ale chutili nám, ...

Marinovaná hruška so škoricovým sabayonom
Kryštálový cukor rozpálime na panvici na karamel, podlejeme červeným vínom, pridáme celú škoricu, ...

Slivkový tvaroháč
Spojenie kakaového korpusu, čerstvých chrumkavých sliviek, lekváru a škoricového tvarohu. Na záver dochutené kvapkou...

Jahodový tunel
No, byla jsem moc zvědavá, jak toto dopadne, protože se s želatinou moc nekamarádím, ale...

Teľacie plátky s tuniakom
Tuniaka z konzervy, kapary, ančovičky a žĺtky rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu, majonézu, ...

Klobása v kapustovom cestíčku
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o svojských chutiach, ale aj o...

Torta na večierok
Túto tortu by som mohla nazvať aj "rodinnou", pretože kedykoľvek má niekto u nás nejaký sviatok,...

Zapečené cannelloni s rybou a so špenátom
Ľahko sa trávi – to je najväčšia prednosť chudého mäska. Ja po ňom rád siaham i...

Zapekaná brokolica
Zapekaciu misku vymastime maslom. Nan ulozime ruzicky brokolice. V hrnci si pripravime besamel, ktory...

Ananás pre náročných
Touto špecialitou potešíte všetkých, na ktorých Vám záleží. Napríklad ako ja, moju lásku :-*

Kuřecí uzená noha s mangoldem
Uzená masa považuji za výborná. Takový mangold je skvělá, lehká příloha. Brambory nevylučuju, ...

Hlivovo–fazuľový paprikáš
Cibuľu pokrájame nadrobno a urestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú, umytú hlivu, chvíľu miešame a...