Foto: bublika
Ako možno viete mám rada polievky, my všetci doma, a rada skúšam nové chute.Tu som sa nechala inšpirovať jedným zahraničným časopisom a vznikla z Zobraziť celý popisAko možno viete mám rada polievky, my všetci doma, a rada skúšam nové chute.Tu som sa nechala inšpirovať jedným zahraničným časopisom a vznikla z toho jemná zaujímavá chuť.stojí za vyskúšanie
Postup
-
1
cibulu nakrájanú na kocky orestujeme na oleji pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a podusíme cca 5 minút.
- 2
zalejeme slepačím alebo zeleninovým vývarom a keď prejde varom varíme ešte asi 15 minút (na jemnom ohni)
- 3
pridáme nasekanú bazalku (asi dve polievkové lyžice) a necháme ešte pár minút povariť. potom polievočku rozmixujeme na hladký krém. (ja som dávala cca 750ml vývaru na asi rovnaké množstvo mrkvy). pokiaľ je polievka moc hustá môžeme ju ešte vývarom rozriediť.
- 4
posledný bod je rovnako dôležitý ako tie predtým, pretože doplní tú zaujímavú chuť. navrch dáme postrúhaný grana padano syr (alebo jemu podobný) a pokvapkáme balsamico redukciou (ja som už nemala redukciu tak som použila klasický balsamico ocot - ale jemne!)
- 5
výsledok je zaujímavá chuť Tip: vyskúšajte tiež s tekvicovým olejom a troškou chilli navrch :) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu