Foto: johaneska
Výborný lahodný koláč plný zdravých surovín :) A kľudne môže byť aj bezlepkový ak sa múka nahradí pomletými bezlepkovými ovsenými vločkami.
9
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
45 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Žĺtka si spolu s cukrom, olejom a mliekom vyšľaháme do hustej peny. Pridame najemno nastrúhanú mrkvu s nastrúhaným zázvorom a premiešame.
-
2
Prisypeme preosiatu múku spolu s kypriacim práškom a škoricou a poriadne vyšľaháme. Pridame nasekanú čokoládu a zamiešame.
-
3
Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý potom opatrne vmiešame do cesta.
-
4
Pečieme pri 175 stupnoch 40-45 minut. Plech priemer 20 cm máme vystlaný pečiacim papierom. Avšak už po pol hodine treba vyskúšať spajdlou pichnutim do stredu, ci sa nám cesto ešte stále lepí.
Diskusia k receptu