Výborný lahodný koláč plný zdravých surovín :) A kľudne môže byť aj bezlepkový ak sa múka nahradí pomletými bezlepkovými ovsenými vločkami.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
100 ml (alebo kokosové) |
|
3 PL |
|
3 ks |
|
200 g |
|
3 cm |
|
150 g |
|
130 g |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
50-60 g 80 % |
|
štipka |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Žĺtka si spolu s cukrom, olejom a mliekom vyšľaháme do hustej peny. Pridame najemno nastrúhanú mrkvu s nastrúhaným zázvorom a premiešame.
- 2
Prisypeme preosiatu múku spolu s kypriacim práškom a škoricou a poriadne vyšľaháme. Pridame nasekanú čokoládu a zamiešame.
- 3
Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý potom opatrne vmiešame do cesta.
- 4
Pečieme pri 175 stupnoch 40-45 minut. Plech priemer 20 cm máme vystlaný pečiacim papierom. Avšak už po pol hodine treba vyskúšať spajdlou pichnutim do stredu, ci sa nám cesto ešte stále lepí.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu