Foto: izabella929
Veľmi chutné k vínu. Ponúkam na vyskúšanie.
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Na toto slané pečivo môžete použiť akúkoľvek šunku, hydinovú, bravčovú, na akú máte chuť.Ja som použila údenú, ktorú som uvarila. Všetky ingrediencie treba pokrájať na drobné kúsky.Osobitne som dala na tanier pokájané suroviny.
-
2
Na panvicu som dala ako prvú opražiť slaninu.
-
3
Keď slanina pustila masť, pridala som pokrájanú cibuľu.Cibuľu nie je potrebé upiecť do hneda, len na sklovito.
-
4
Potom som pridala pokrájanú šunku.Popražila som ich spolu, aby sa chute spojili a pridala som čierne korenie a čubricu.Všetko som chvíľku spolu popražila a odložila chladiť.
-
5
Kým sa plnka chladí, zozvaľkala som si lístkové cesto. Vykrajovala som párny počet koliesok.Spodnú časť na ktorú sa bude ukladať plnka som potrela zozšlahaným bielkom, aby sa plnka prichytila a aby sa kolieska spodok s vrchnákom spojili.
-
6
Ukladám to tak, že si dám do radu spodok na plnku a hneď vedľadám aj vrch kolieskok.Aj vrchnú časť potriem od spodu vajcom a položím na spodnú časť, ale netreba veľmi pritlačiť vrchnák, aby sa cesto mohlo nadvihnúť.Aj vrchnák potriem na strede vajcom aby sa prichytil strúhaný syr, alebo rasca..
-
7
Zapnem trúbu na 220 st.C hotové zlepené a posypané kolieska som piekla 10 min.Ja pečiem na pečiacej folii, takže som plech nenatierala.Hotové upečené kolieska sú pekne vysoké, nadvihne ich , ale netreba cesto vyvaľkať celkom na tenúčko.Približne 2 mm hrúbku som robila. Doporučujem, pred posypaním koliesok syrom, zmiešať ho s hladkou múkou, aby sa nerozlial , ako mne. Dobrú chuť.
ps: vraj si 109 rocna zena z Lucenca?? :-) podla tejto stranky, tak si oprav preklep :-)))))