Zemiakovo-dubáková štrúdla fotorecept

tizian1cat - fotkatizian1cat, 23. januára 2011

Od Rakušanov som sa naučila jednu dobrú vec - takmer všetko sa dá zabaliť do štrúdle alebo zamiešať do knedle. Vlastne okrem Wiener šnicla..:-))) Zobraziť celý popisOd Rakušanov som sa naučila jednu dobrú vec - takmer všetko sa dá zabaliť do štrúdle alebo zamiešať do knedle. Vlastne okrem Wiener šnicla..:-))) .Potrebovala som spotrebovať ešte letné dubáky a toto bola dobrá príležitosť ako urobiť chutnú prílohu k mäsu alebo aj samostatnú pochúťku.

15 + 20 minút
na 170 °C

Suroviny

300 g
300 g, čerstvé alebo mrazené (aj iné druhy)
2 ks, malá
2 strúčiky
1 PL
2 ks
1 hrsť, čerstvá
2 ks,vyvaľkané 275g
 na potretie




Postup

  1. 1

    Dáme si variť zemiaky v šupke. Nakrájame si šalotky a huby. Na rozpálenom oleji podusíme šalotku do sklovita.

    Zemiakovo-dubáková štrúdla (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme huby, posolíme a spolu udusíme. Necháme vychladnúť.

    Zemiakovo-dubáková štrúdla (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ošúpeme si uvarené zemiačky a popučíme ich vidličkou alebo rukami.

    Zemiakovo-dubáková štrúdla (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Primiešame vychladnuté dubáky, žĺtky, petržlenovú vňať, čierne korenie. Dobre premiešame.

    Zemiakovo-dubáková štrúdla (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vznikne nám takto plnka, ktorá nie je celkom homogénna. v tomto štádiu som mala chuť zjesť to len tak, zastavili ma len nie surové žĺtky...:-)))

    Zemiakovo-dubáková štrúdla (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Naplníme touto plnkou pripravené lístkove cesto a zrolujeme.

    Zemiakovo-dubáková štrúdla (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potrieme vrch rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou. Dáme do rúry, ktorú sme vyhriali na 170st.C a pečieme asi 20 minút.

    Zemiakovo-dubáková štrúdla (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečenú hneď preložíme na mriežku, aby nám trošku vychladla predtým, ako ju začneme krájať. Použila som ako prílohu k rostbífu, ale zvyšok sa zjedol len tak nastudeno.

    Zemiakovo-dubáková štrúdla (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zmizla veľmi rýchlo...

    Zemiakovo-dubáková štrúdla (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

dorisa
Vyzerá to nádherne, dubáky mám, ostatné nebude problém zakupit.....a hor sa do pečenia. Ďakujem,ukladám recept do mojej KK.
abend
Ani sa nečudujem, že zmizol rýchlo, taká dobrota nemôže zostať dlho na stole. No a ja som získala super recept na moju blížiacu sa oslavu, vďaka.
julica
@tiziancat , sice out of topic, ale nevies nahodou, kde sa da zohnat výražková múka? najlepsie na slovensku, budem velmi vdacna za radu
tizian1cat
@marienka44 :robila som aj-aj, lepsie bolo, ked som rolovala tak ako je tá fotka, smerom od spodu hore.Bola síce kratsia, ale na reze bola krajsia, papa..:-)))
evanaaa
Julica, skús sa podívať do Kauflandu, tam mávajú viac druhov múk, zdá sa mi, že som aj túto videla.
Tizian1cat, samé dobré jedlá, dá sa jesť aj miesto natretého chleba, teda, miesto neho.
dida99
do KK, všetko, čo obsahuje huby, môžem :-)
julica
Dakujem, v tom Kauflande som este na nu nenarazila, asi mam smolu (Bajkalska). Myslim, ze najskor ju objednam z toho ekotrendmyjava, ti tam maju fakt super veci, ved nebudem objednavat len jednu muku, vsakze :) Dakujem za rady, chystam sa upiect chlieb netradicnym sposobom, napriklad miesi sa tzv. stretch and fold, potom sa pochvalim, ak budem cim
nelajsia
paradička, taketo mam aj ja rada...ukladaaaaaam a prajem krasny dnik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia