Foto: tizian1cat
Od Rakušanov som sa naučila jednu dobrú vec - takmer všetko sa dá zabaliť do štrúdle alebo zamiešať do knedle. Vlastne okrem Wiener šnicla..:-))) Zobraziť celý popisOd Rakušanov som sa naučila jednu dobrú vec - takmer všetko sa dá zabaliť do štrúdle alebo zamiešať do knedle. Vlastne okrem Wiener šnicla..:-))) .Potrebovala som spotrebovať ešte letné dubáky a toto bola dobrá príležitosť ako urobiť chutnú prílohu k mäsu alebo aj samostatnú pochúťku.
na 170 °C
Suroviny
300 g |
|
300 g, čerstvé alebo mrazené (aj iné druhy) |
|
2 ks, malá |
|
2 strúčiky |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
1 hrsť, čerstvá |
|
|
|
|
|
2 ks,vyvaľkané 275g |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Dáme si variť zemiaky v šupke. Nakrájame si šalotky a huby. Na rozpálenom oleji podusíme šalotku do sklovita.
-
2
Pridáme huby, posolíme a spolu udusíme. Necháme vychladnúť.
-
3
Ošúpeme si uvarené zemiačky a popučíme ich vidličkou alebo rukami.
-
4
Primiešame vychladnuté dubáky, žĺtky, petržlenovú vňať, čierne korenie. Dobre premiešame.
-
5
Vznikne nám takto plnka, ktorá nie je celkom homogénna. v tomto štádiu som mala chuť zjesť to len tak, zastavili ma len nie surové žĺtky...:-)))
-
6
Naplníme touto plnkou pripravené lístkove cesto a zrolujeme.
-
7
Potrieme vrch rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou. Dáme do rúry, ktorú sme vyhriali na 170st.C a pečieme asi 20 minút.
-
8
Upečenú hneď preložíme na mriežku, aby nám trošku vychladla predtým, ako ju začneme krájať. Použila som ako prílohu k rostbífu, ale zvyšok sa zjedol len tak nastudeno.
-
9
Zmizla veľmi rýchlo...
Tizian1cat, samé dobré jedlá, dá sa jesť aj miesto natretého chleba, teda, miesto neho.