Keďže milujeme čokoládu a všetky veci,ktoré majú s čokoládou niečo spoločné rozhodla som sa trocha zmeniť recept na klasické "slivkové" gule :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| štipka |
|
| 50 g |
|
| 1/2 bal. |
|
| 2-3 PL |
|
| Plnka: | |
| (alebo mrazené) |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
|
|
|
| prepražené |
|
| Do vody: | |
| 2 bal. |
|
| 2 PL |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto dáme do misy,pridáme rozpustené vychladnuté maslo a...
-
2
...vypracujeme hladké cesto,ktoré dáme na pol hodinu do chladničky.
-
3
Po polhodine cesto vyberieme,trocha ho premiesime(je už také stuhnutejšie,takže sa s ním dobre pracuje)...a môžme začať plniť.Ja som cesto nevaľkala,len som si z neho trhala a v rukách vytvorila "misku" do ktorej som dala jahodu(použila som mrazené jahody),a guľu uzatvorila.Ak je treba pridáme ešte cesto.
-
4
Hotové,ale ešte neuvarené gule...
-
5
Gule potom dáme do vriacej vody,do ktorej som pridala vanilkový cukor a olej.Keď gule vyplávajú na povrch,necháme ich variť ešte 4-5 minút.
-
6
Hotovo :-) na fotke vyzerajú trocha ako fašírky,ale naživo sú krajšie,naozaj :-D Inak z tohto množstva mi vyšlo 11 veľkých gulí.
-
7
Ja som ich podávala posypané tvarohom,grankom a prepraženým maslom.Kto chce môže si pridať aj práškový cukor.
- 8
V priereze...
- 8









Diskusia k receptu