
Jesenná bábovka
Mám rada každé ročné obdobie. Jeseň, ktorá je teraz, má svoje krásne farby a neodolateľné chute....

Polievka z pečenej cvikly
Výborná a na pohľad krásne farebná polievka je na chladnejšie jesenné dni ako stvorená.

Slivkový rozvar na víne
Tento rozvar sa výborne hodí k zemiakovým šúľancom s makom, so strúhankou, orechami alebo tvarohom....

Jelení chrbát, paštrnákové pyré, konfitovaná mrkva a zverinový demi-glace
Tento recept vás prevedie prípravou elegantného hlavného chodu, ktorý spája výraznú chuť zveriny s jemným, sladkastým pyré a lahodnou, konfitovanou zeleninou....

Nakladané slivky s kakaom
Tieto slivky v kakau sú výborné. Robím ich každý rok, ak slivka zarodí....

Kačacie prsia na jablkovo-mandarínkovo-škoricovej omáčke
Kožu na kačacích prsiach ponakrajujeme, osolíme a okoreníme. Necháme aspoň 1 hodinu pri izbovej teplote...

Roládky s kyslou kapustou
Kyslá kapusta je zdravou a často používanou potravinou....

Bezlepkové slivkové guľky bez vajec
Slivková sezóna je v plnom prúde a tradične sme sa opäť pustili do prípravy slivkových guliek - v našej bezlepkovej verzii....

Hubová paštéta s nakladanou červenou cibuľkou
Keď už je ta sezóna húb, tak hubová paštéta je skvelá vegetariánska nátierka, ktorá sa hodí na hrianky, pečivo alebo ako elegantný predkrm....

Paradajkovo-cibuľový šalát na zimu
Keď na jeseň pozberám na záhrade všetky paradajky, sú medzi nimi aj zelené, ktoré vonku už nedozrejú....

Krúpové fašírky s mangoldom
Možno je toto pre niekoho zvláštne jedlo, ale je veľmi dobré....

Fazuľka s chrenom
Je sezóna fazuliek a tak ich môžeme doma pripravovať na veľa spôsobov, nielen tých klasických....

Brusnicový tart
Akonáhle som v obchode uvidela, že majú čerstvé brusnice, bolo rozhodnuté, čo bude ďalší koláč, ktorý upečiem....

Horčica z cukety
Cuketu očistíme a nakrájame na kocky, dáme do hrnca, pridáme nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak...

Hubová panvica
Huby nie sú len pochutinou, ale obsahujú minerály, vitamíny a rôzne zdraviu prospešné látky....

Zeleninová polievka s bedľou jedlou
Veľmi rád varím, hlavne pre deti, vnúčence a tých, ktorí si moju snahu i námahu zaslúžia....

Pečená ochutená tekvica v trojobale
Zdravšia a oveľa chutnejšia verzia vyprážanej tekvice, ktorú pred obalením ochutíme koreninami.

Kuriatkové rizoto
Kuriatka očistíme a orestujeme na olivovom oleji asi 5 minút. Pridáme nakrájaný cesnak, soľ, ...

Tekvica s mangoldom
Zelenina je základom mojej stravy, hlavne tá, ktorú si vypestujem na záhrade....

Džem zo žltej cukety
Veľmi chutný džem, aj napriek tomu, že je z cukety.

Cestoviny s fazuľkami
Toto je pre mnohých neobvyklá kombinácia, ale zato dobrá. A hlavne rýchlo hotová :)

Horúca biela čokoláda s pumpkin spice korením
Čo zaručene poteší malých aj veľkých maškrtníkov počas sychravých jesenných dní? Predsa hrnček horúcej čokolády!

Sladká pšenová kaša s cuketou
Pšeno sa dá použiť na akýkoľvek spôsob. Aj naslano, aj nasladko. A dá sa...

Pečená špagetová tekvica vhodná na plnenie
Už neviem, kde som tento návod našla, ale zaujal ma a odvtedy ho používam.

Tekvica pečená na cíceri s paradajkami
Ak použijete mladú hokkaido tekvicu, nemusíte ju šúpať, šupka počas pečenia zmäkne a dodá jedlu...

Tomčianska cvikla
Ak idete robiť cviklu, na 10 kg budete potrebovať asi 4, 5 litra tohto nálevu...