
Kapusta s vlašskými orechmi a tofu
Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná....

Šalát z červenej kapusty s makom a slnečnicovými semienkami
Šalátov nie je nikdy dosť. Dajú sa nakombinovať rôzne druhy zeleniny, rôzne zálievky, oriešky,...

Krémová polievka z tekvice hokkaido
Tekvicu očistite, nakrájajte na kocky a odstráňte semená.
Polievka z pečenej cvikly
Výborná a na pohľad krásne farebná polievka je na chladnejšie jesenné dni ako stvorená.

Zemiaky s kyslými uhorkami
A opäť zemiaky na iný spôsob. Každá zmena je vítaná, naruší stereotyp. Rýchlo hotové...

Strúhaný jablkový koláč so snehom
Z Hery, žĺtkov, práškového cukru, múky a 1 čajovej lyžičky prášku do pečiva vypracujeme...

Mangoldový koláč
Mangold je jedna z mojich najobľúbenejších zelenín. Pestujem ho na záhrade už dlhé roky....

Mangoldovo-zemiakové placičky s cibuľovou omáčkou
Mangold je skutočne všestranná zelenina. Dajú sa z neho urobiť aj tieto placičky, ktoré môžu...

Ratatouille s čiernym chlebom bez lepku
Zostala Vám nejaká úroda z leta? A neviete ako najlepšie ju spotrebovať? Máme pre vás skvelý tip....

Paradajkovo-cibuľový šalát na zimu
Keď na jeseň pozberám na záhrade všetky paradajky, sú medzi nimi aj zelené, ktoré vonku už nedozrejú....

Jelení chrbát, paštrnákové pyré, konfitovaná mrkva a zverinový demi-glace
Tento recept vás prevedie prípravou elegantného hlavného chodu, ktorý spája výraznú chuť zveriny s jemným, sladkastým pyré a lahodnou, konfitovanou zeleninou....

Perník s jahodovou polevou
Rúru rozohrejeme na 180 ºC a hlbší plech (25x35 cm) vystelieme papierom na pečenie.

Lieskovooriešková mliečna ryža s marcipánom
Mliečna ryža ako dezert, vychutnajte si ju s ryžou SOS Classic.

Tradičný francúzsky jablkový koláč
Výborný koláč jemnej maslovej chuti plný šťavnatých jabĺk.

Kačacie prsia na jablkovo-mandarínkovo-škoricovej omáčke
Kožu na kačacích prsiach ponakrajujeme, osolíme a okoreníme. Necháme aspoň 1 hodinu pri izbovej teplote...

Slivkové gule z batatov
Tradične sa robia zo zemiakového cesta, ale vyskúšajte raz vymeniť zemiaky za bataty.
Bezlepkové slivkové guľky bez vajec
Slivková sezóna je v plnom prúde a tradične sme sa opäť pustili do prípravy slivkových guliek - v našej bezlepkovej verzii....

Slivkový rozvar na víne
Tento rozvar sa výborne hodí k zemiakovým šúľancom s makom, so strúhankou, orechami alebo tvarohom....
Gaštanová roláda
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. K bielkom pridáme 6 PL práškového cukru a do tuha...

Hubová paštéta s nakladanou červenou cibuľkou
Keď už je ta sezóna húb, tak hubová paštéta je skvelá vegetariánska nátierka, ktorá sa hodí na hrianky, pečivo alebo ako elegantný predkrm....

Jablkovo-hruškový koláčik s mrveničkou
Voňavý koláč plný šťavnatých jabĺk a hrušiek, s chrumkavou mrveničkou navrchu....

Brusnicový tart
Akonáhle som v obchode uvidela, že majú čerstvé brusnice, bolo rozhodnuté, čo bude ďalší koláč, ktorý upečiem....

Nakladané slivky s kakaom
Tieto slivky v kakau sú výborné. Robím ich každý rok, ak slivka zarodí....

Slané cuketové tyčinky
Cuketu nastrúhame najemno, osolíme a necháme odstáť asi 10 minút, aby pustila šťavu. Následne...

Krúpové fašírky s mangoldom
Možno je toto pre niekoho zvláštne jedlo, ale je veľmi dobré....
Dusená červená kapusta z rúry
Urobte si dusenú kapusta v rúre, je vynikajúca a hotová takmer bez práce....

Fazuľka s chrenom
Je sezóna fazuliek a tak ich môžeme doma pripravovať na veľa spôsobov, nielen tých klasických....

Tekvica pečená na cíceri s paradajkami
Ak použijete mladú hokkaido tekvicu, nemusíte ju šúpať, šupka počas pečenia zmäkne a dodá jedlu...
Tekvicovo-orieškové rezy s mascarpone krémom
Dobrota plná voňavých korenín ako stvorená na sobotné či nedeľné posedenie pri kávičke.