Tekvicová tortička
Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 1. decembra 2015
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 1. decembra 2015
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6-8
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
35 minút
na 115 °C
na 115 °C
Postup
-
1
Linecké cesto rozvaľkáme, vykrojíme kruhy a upečieme vo formičkách. Tekvicu zohrejeme so smotanou, rozmixujeme na hladké pyré, ochutíme ho medom, zázvorom, škoricou, muškátovým orieškom a šťavou a kôrou z jedného pomaranča.
- 2
V osobitnej miske vymiešame žĺtky s cukrom a pomaly do nich vmiešavame teplú tekvicovú hmotu tak, aby sa všetko spojilo. Potom zmes nalejeme do pripravených tortičiek a pečieme pri 115 °C asi 35 minút alebo pokiaľ nebude mať plnka v strede 70 °C. Koláču môžeme dať podobu veľkej torty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu