Tekvicový nákyp
Tekvicový nákyp

Sladký tekvicový nákyp

tejaja - bez fotkytejaja, 1. júna 2023
Sladký tekvicový nákyp
Foto: tejaja

Nezvyčajná príprava tekvice, ktorá poteší.

3
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

300 g očistená
200 g
1 bal.
200 g
1 ČL
1 ČL
1 bal.
50 ml
50 ml
100 g mleté
štipka
300 ml




Postup

  1. 1

    Tekvicu nakrájame na kocky, dáme do kastróla, pridáme 2 lyžice vody a zakrytú asi 10 minút podusíme. Potom ju rozmixujeme.

  2. 2

    Múku premiešame s práškom do pečiva, 150 g cukru, škoricou, zázvorom, vanilkovým cukrom, mliekom, olejom, soľou a tekvicovým pyré.

  3. 3

    Zmes vylejeme do zapekacej misy asi 20x20 cm.

  4. 4

    Povrch posypeme zvyšnými 50 g cukru a mletými orechmi.

  5. 5

    Vodu (300 ml) privedieme k varu a opatrne ňou zalejeme masu v zapekacej miske. Nemiešame.

  6. 6

    Zakryjeme a pečieme na 180 °C asi 40 minút. Potom odkryjeme a dopečieme ďalších asi 15 minút, kým sa povrch nezafarbí.

  7. 7

    Podávame s kompótom alebo čerstvým ovocím.

Diskusia k receptu

evanaaa
Zaujímavé....len by som chcela vedieť, aká tekvica je na ten dezert najlepšia? Možno maslová?
tejaja
@evanaaa (1.6.2023 18:38)

Používam klasickú tekvicu, ako na varenie, ale maslovou určite nič nepokazíte, skôr naopúak.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia