Sladký tekvicový nákyp
Foto: tejaja
Nezvyčajná príprava tekvice, ktorá poteší.
3
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
40 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Tekvicu nakrájame na kocky, dáme do kastróla, pridáme 2 lyžice vody a zakrytú asi 10 minút podusíme. Potom ju rozmixujeme.
- 2
Múku premiešame s práškom do pečiva, 150 g cukru, škoricou, zázvorom, vanilkovým cukrom, mliekom, olejom, soľou a tekvicovým pyré.
- 3
Zmes vylejeme do zapekacej misy asi 20x20 cm.
- 4
Povrch posypeme zvyšnými 50 g cukru a mletými orechmi.
- 5
Vodu (300 ml) privedieme k varu a opatrne ňou zalejeme masu v zapekacej miske. Nemiešame.
- 6
Zakryjeme a pečieme na 180 °C asi 40 minút. Potom odkryjeme a dopečieme ďalších asi 15 minút, kým sa povrch nezafarbí.
- 7
Podávame s kompótom alebo čerstvým ovocím.
Tiež nákyp:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Používam klasickú tekvicu, ako na varenie, ale maslovou určite nič nepokazíte, skôr naopúak.