Husacie stehno na gaštanovom pyré
Hornú polovicu stehna vykostíme, osolíme, naplníme husacou pečeňou (nemusí byť) a zabalíme do bravčovej mriežky....
Cuketové rizoto s krevetami podľa Rastislava Gašpara
V tomto videorecepte nám uvarí hokejový útočník HC Slovan Bratislava Rastislav Gašpar cuketové rizoto s krevetami...
Lekvár z jahôd, kokosu a bielej čokolády
zaujímavá chuť, skúste
Teľacie na mede a citrusoch
Tento recept je pôvodne francúzsky, ale keďže nie vždy sa mi podarí zohnať všetky ingrediencie, ...
Medovníky s kváskom
Neočakávajte chuť ako klasické medovníky, plné medu a škorice. Tieto medovníky majú výraznú chuť po...
Karfiolový paprikáš
Karfiol rozoberieme na ružičky, uvaríme v osolenej vode domäkka a necháme ho odkvapkať. Na oleji...
Frikadelky so zeleninou :)
Recept je pôvodne z knihy receptov od Ursuly Summovej. Trošku mnou upravený ale varte podľa svojej...
Rozmarínovo-levandulové kura s kuskusom
Inšpirovala ma moja favoritka Petra Holzapfel, voľne som si prispôsobila recept našim pomerom a mojim preferenciám...
Kvaková polievka s kyslou smotanou a pohánkou
Toto je tiež recept od starkej, ktorý sa robil tieto predvianočné dni. K tejto polievke...
Domáce plnené tortellini s ricottou a so špenátom
Niektoré jedlá sú prosto také obľúbené, že ich doma varíme naozaj často. Určite k nim patria aj domáce plnené cestoviny....
Pečienková nátierka
Táto nátierka sa hodí vždy a všade:-)Je výborná a u nás má velký úspech... :-)Dobrú chuť....
Marhuľový lekvár s vanilkovým cukrom a melónovým likérom
Konečne už aj môj TOP lekvár je v špajzi. Teraz som do neho pridala vanilkový cukor...
Bezlepkový taliansky chlieb focaccia
Z vody, cukru a droždia pripravíme kvások. V miske zmiešame Bread mix white, soľ,...
Tvarohový koláč s ringlotami
Fajnový jemný koláč s tvarohom a sladkokyslý od čerstvých ringlôt. Oplatí sa vyskúšať.
Pikantná bryndza
Bryndzu vymiešame so zmäknutým maslom, postupne pridáme sardelovú pastu, mlieko, horčicu, mletú papriku a soľ.
Koláč s klobásou
Je to netradičný koláč. Vhodní pre návštevy. Obsahuje klobásu a cibuľu. A je mierne...
Opečené plátky bravčového pliecka – Kmínova hrianka
Zlodej, vreckár, kmín, lapko či živáň, jedna banda. Experimentoval som XXXXL variantom...
Zapečený plnený zemiak v slaninke
Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, prekrojíme pozdĺžne v 1/3 zemiaku. Zemiak vydlabeme, vydlabanú hmotu zmiešame s...
Zemiaky a`la bzučko
Male zemiaky uvarime v supke. Ked vychladnu nakrajame ich na platky. Janske sklo vymastime maslom...
Nadýchané lievance s džemom Schwartau Extra
Na raňajky, sladký obed či ako olovrant, tieto výborné nadýchané lievance chutia malým aj veľkým...
Pasta Bolognese – voňavý variant - teraz s hovädzinou
Čím viac mám „striebra“ vo vlasoch, tým väčšiu mám chuť na jedlá s kombiníciou byliniek či...
Kuracie pečienky v omelete z Marakéšu
Recept je vďaka koreninám, pochutinám, viacerej zelenine pikantnej, zvláštnejšej, pestrej chuti, práve...
Zeleninové buchtičky
Keďže je zeleninové obdobie, vyskúšala som takéto zeleninové buchtičky a bola som sama prekvapená, aké...
Bezlepkový pita chlieb
Bezlepkový pita chlieb je hitom nášho leta. Je to jednoduchá vec, ktorú si z mála surovín pripravíte aj doma....
Polievka z miešanej zeleniny
Na drobné kúsky porezaný paštrnák, zeler, kaleráb, trochu nastrúhanej cibule, petržlenovú vňať a zelený hrášok premiešame a...
Celozrnné žemličky so sardinkovou nátierkou
Keď nie je doma pečivo, vždy nejaké spravím. toto patrí medzi moje najobľúbenejšie...
Mini cheesecakes s tekvicou Hokkaido
Medzi moje obľúbené múčniky patrí cheesecake a keď mi dnes pri varení obeda zostala navyše polovica hokkaido...