Ryža z jenského skla fotorecept
Foto: jeromay
Viem, že ryžu vie spraviť takmer každý, no nie každému sa ju podarí spraviť naozaj dobrú. Niekto ju robí v ryžovare, niekto ju Zobraziť celý popisViem, že ryžu vie spraviť takmer každý, no nie každému sa ju podarí spraviť naozaj dobrú. Niekto ju robí v ryžovare, niekto ju robí v hrnci, no ja ju robím v mise z jenského skla v mikrovlnke. Inú robiť neviem. :) Mamka ma ju naučila robiť keď som mala 10 rokov. Je jednoduchá a vždy sa podarí. Suroviny v tomto recepte sú na menšiu jenskú misu. Kto má väčšiu, treba použiť viac surovín.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu v sitku 3x premyjeme.
-
2
V jenskej mise na oleji dosklovita opražíme cibuľu nakrájanú na drobno.
-
3
Premytú ryžu dáme k cibuli a premiešame.
-
4
Odstavíme z ohňa. A pridáme HORÚCU vodu, toľko, aby bola cca 1,5 cm nad povrchom ryže.
-
5
Pridáme vegetu a zakryjeme pokrievkou.
-
6
Misu dáme do mikrovlnky. Na mikrovlnke znížime výkon o tretinu a zapneme na cca 25 minút.
-
7
Hotovú ryžu premiešame a môžeme podávať. Dobrú chuť. :)
Ja na sporáku robiť neviem. :) Vždy sa mi to buď pripečie, alebo je mliagavá. Vložím do mikrovlnky a nemusím kontrolovať, či náhodou nie je pripečená. A SOS ryžu som aj ja dlho používala. Len ma hnevalo, že som tam často nachádzala čierne zrnká ryže.
Myslím si, že keď sa to dá spraviť v mise z jánskeho skla, tak mi je zbytočné kupovať nejakú špeciálnu nádobu na to. Tých 25 minút sa to robí na zníženom výkone a mám osvedčené, že je akurát a tiež sypká. Skús spraviť podľa môjho receptu v jánskej mise a možno s ňou tiež budeš spokojná, tak ako ja. :)
Ako som už písala vyššie v komentároch.. Je mi zbytočné kupovať nejakú špeciálnu nádobu na to, keď mám osvedčené, že sa mi perfektne spraví aj v jánskej mise. :) A tá cibuľka tomu dá takú dobrú chuť. Treba vyskúšať spraviť podľa receptu a potom komentovať akoby to bolo lepšie. Každý máme nejaký svoj spôsob varenia. Ja mám tento a som s nim spokojná. :) A či je to zdĺhavé.. Nezdá sa mi. Dám do mikrovlnky a robí sa to samo. Ja si zatiaľ v kuchyni robím niečo inšie.