Varená ryža
Varená ryža

Ryža z jenského skla fotorecept

jeromay - bez fotkyjeromay, 2. novembra 2022
Ryža z jenského skla (fotorecept)
Foto: jeromay

Viem, že ryžu vie spraviť takmer každý, no nie každému sa ju podarí spraviť naozaj dobrú. Niekto ju robí v ryžovare, niekto ju Zobraziť celý popisViem, že ryžu vie spraviť takmer každý, no nie každému sa ju podarí spraviť naozaj dobrú. Niekto ju robí v ryžovare, niekto ju robí v hrnci, no ja ju robím v mise z jenského skla v mikrovlnke. Inú robiť neviem. :) Mamka ma ju naučila robiť keď som mala 10 rokov. Je jednoduchá a vždy sa podarí. Suroviny v tomto recepte sú na menšiu jenskú misu. Kto má väčšiu, treba použiť viac surovín.

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnčeky (Svitko)
1 väčšia
2 PL




Postup

  1. 1

    Ryžu v sitku 3x premyjeme.

    Ryža z jenského skla (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V jenskej mise na oleji dosklovita opražíme cibuľu nakrájanú na drobno.

    Ryža z jenského skla (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Premytú ryžu dáme k cibuli a premiešame.

    Ryža z jenského skla (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Odstavíme z ohňa. A pridáme HORÚCU vodu, toľko, aby bola cca 1,5 cm nad povrchom ryže.

    Ryža z jenského skla (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme vegetu a zakryjeme pokrievkou.

    Ryža z jenského skla (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Misu dáme do mikrovlnky. Na mikrovlnke znížime výkon o tretinu a zapneme na cca 25 minút.

    Ryža z jenského skla (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotovú ryžu premiešame a môžeme podávať. Dobrú chuť. :)

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý postup v mikrovlnce, hotová ryža vypadá dobře.
bugout
Hmmm poznám riad do mikrovlnky špeciálne na ryžu, síce ho nemám ale u kamoša som z toho ryžu jedol a bola vážna dobrá. Toto mi však príde zbytočne zdĺhavá, aj keď cibuľa s opekanie sa asi dá vypustiť bez problémov. Osobne keď už opekáme cibuľu dorobil by som vždy rovno na sporáku a nedával do mikrovlnky...
45678
Každému ako chutí, podľa zvyklostí, určite nechcem kritizovať,no 25minut v mikrovlnke mi príde veľmi dlho a keď prirátame čas na usmaženie cibuľky..😏..tiež robím občas v mikrovlnke,špeciálna nádoba na ryžu, pridám všetky ingrediencie,zapnem na 8min a nechám vo vypnutej,kým idem stolovať. Ryža je chutná a sypká.
evanaaa
No neviem, či by som vedela v mikrovlnke robiť ryžu, ale to vôbec nevadí, lebo ja si ju aj s tou cibuľkou spravím normálne na sporáku približne za tú istú dobu...robím len ryžu SOS a mám ju už "v oku".
jeromay
@evanaaa (3.11.2022 18:59)

Ja na sporáku robiť neviem. :) Vždy sa mi to buď pripečie, alebo je mliagavá. Vložím do mikrovlnky a nemusím kontrolovať, či náhodou nie je pripečená. A SOS ryžu som aj ja dlho používala. Len ma hnevalo, že som tam často nachádzala čierne zrnká ryže.
jeromay
@45678 (3.11.2022 15:54)

Myslím si, že keď sa to dá spraviť v mise z jánskeho skla, tak mi je zbytočné kupovať nejakú špeciálnu nádobu na to. Tých 25 minút sa to robí na zníženom výkone a mám osvedčené, že je akurát a tiež sypká. Skús spraviť podľa môjho receptu v jánskej mise a možno s ňou tiež budeš spokojná, tak ako ja. :)
evanaaa
Mám dojem, že som k tomuto receptu pridala 100%-ne aj komentár a nie je tu, zmizol? Zaujímavé......
jeromay
@bugout (3.11.2022 07:19)

Ako som už písala vyššie v komentároch.. Je mi zbytočné kupovať nejakú špeciálnu nádobu na to, keď mám osvedčené, že sa mi perfektne spraví aj v jánskej mise. :) A tá cibuľka tomu dá takú dobrú chuť. Treba vyskúšať spraviť podľa receptu a potom komentovať akoby to bolo lepšie. Každý máme nejaký svoj spôsob varenia. Ja mám tento a som s nim spokojná. :) A či je to zdĺhavé.. Nezdá sa mi. Dám do mikrovlnky a robí sa to samo. Ja si zatiaľ v kuchyni robím niečo inšie.
bugout
Ja som to nemyslel v zlom skrátka mi to príde zbytočne zdĺhavé. Pri mikrovlnke čakám niečo rýchle a efektívne a nie najskôr opekať na sporáku a potom prekladať do mikrovlnky. Ryžu robím na viaceré spôsoby s cibuľkou aj bez, s opekaním rýže aj bez, s pohankou, s opečenou cestovinou... A toto je jednoducho najdlhšie čím nechcem povedať, že zlé. A teda ryža sa aj mne vždy robí sama, ako píšeš pri tvojej. Nemusím jej venovať pozornosť a pripravujem ďalšie veci.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia