Veľkonočný pletenec
Veľkonočná buchta s mäsovou plnkou, ktorú možno obmieňať na rôzne spôsoby, na slano aj...
Cibuľový tokáň na transylvánsky spôsob
Hľadala som recept na zužitkovanie mäsa z mäsovej polievky. Fašírky, paradajková a kôprová omáčka mojej...
Burizónové hrudky
Stužený tuk a mliečnu čokoládu rozohrejeme v hrnci a stále miešame, pridáme granko a opäť premiešame....
Kakaové koláčiky – „čige“
Z mlieka, droždia a štipky cukru pripravíme kvások, ktorý pridáme do múky. Primiešame vajcia, olej, ...
Čučoriedkový mrvenicový koláč
námet na koláčik je z knihy Traditional Family Cakes, akurát ja som si upravila niektoré suroviny...
Rýchla čučoriedková štrúdľa z lístkového cesta
Jednoduchá letná štrúdľa z lístkového cesta s tvarohovou plnkou a čučoriedkami dochutenými lahodným džemom, ktorej vrch zdobí cukrová poleva....
Kačacia polievka so zázvorom
Kačicu krátko obvaríme vo vriacej vode, potom vodu vylejeme. Do novej vody dáme obvarenú kačicu,...
Kvásková vánočka
Převedla jsem si svou oblíbenou vánočku na kváskovou - samozřejmě potřebuje delší dobu kynutí, ale zase...
Pečené pstruhy s čerstvým tymiánom citronovým alebo s dúškou materinou
Jeden z mojich oblubenych receptov na pstruhy. Duska materina rastla kusok od pahrebiska a robili sme rybky...
Zeleninová fritatta
Fritatta je skvelé talianske jedlo. Vo väčšine prípadov sa fritatta považuje za jedlo na raňajky, ...
Ochutený slivkový lekvár
Pečený ochutený slivkový lekvár takmer bez miešania. Má chuť po klinčekoch a rume.
Medový hermelín
Nasucho opečený toastový chlieb potrieme maslom, položíme naň rozkrojený Hermelín, polejeme medom, posypeme orechmi...
Králik na cesnaku s cukinou
V našej rodine je veľmi obľúbené mäso z králika a čím jednoduchší recept, tým chutnejší...
Škoricové uzle
Z mlieka droždia, cukru si urobíme kvások a zmiesime s ostatnými ingredienciami a necháme odstáť asi 20...
Slonia bomba
Výborný šalátik, vhodný ako predjedlo alebo studená večera, s chlebom, bagetou...
Pikantný syr s Hubertom
Pokračovanie druhé, jedlo so sektom. Chuťovka k posedeniu pri pive, alebo víne.
Kačacie prsia sous vide s kapustovou štrúdľou
Na tomto jedle, ktoré pripravil šéfkuchár Ján Duda, si pochutnávali herci v slovenskom filme Dokonalosť...
Kávovo-gaštanová miniroláda bez pečenia
Čím som staršia, tým radšej mám jednoduché recepty. Ja príliš neholdujem krémovým dezertom ani gaštanovému pyré, ale táto roláda je naozaj výborná......
Marhuľový koláč
Cukor zmiešame s vajcami a pridáme olej. Zľahka vmiešame múku, sódu a vanilkový cukor...
Zelerová nátierka so syrom a paprikou
Očistený surový zeler postrúhame, pridáme majolku, smotanu, nastrúhané 2 druhy tvrdého syra, varené...
Nátierka z bravčového bôčika alebo škvariek
Priatelia odpisujem starý recept, ktorý som našiel po starom otcovi - všetko pomlieť, osoliť a...
Zapekaný kapustník
Toto je môj prvý uverejnený recept, a nerobila som foto priebežne, až keď sme ho...
Najľahší guláš
Uvariť chutný guláš nie je až taká veda. Toto je najjednoduchší spôsob prípravy gulášovej polievky....
Zemiaková knedľa s mäsom
Do misky nastrúhame zemiaky, pridáme na kocky nakrájané rožky, vajcia, múku, strúhanku, ...
Polievka kuruckých vojakov
Mnohí z nás majú kyslú kapustu radi na rôzny spôsob. Táto polievka je sýta a stačí k...
Vyprážaná kapusta
Kapustu rozoberieme na listy, vyberieme hlúby a povaríme v osolenej vode. Odkvapkané navrstvíme 3 na...
Koláč z kompótu
starsi kompót z m. r. vylejeme do misy, rozšlaháme, pridáme ostatne suroviny a pečieme