Postup
-
1
Opatrne odstránime šupku z paprík, aby sme nezlomili stopky. Urobíme pozdĺžny rez a vyberieme semená.
- 2
Do papriky vložíme syr. Rez a menšie trhlinky spojíme špáradlami. Do misky dáme bielky, pridáme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh.
- 3
Zľahka vyšľaháme žĺtky a vmiešame ich do snehu. Olej zohrejeme vo veľkej, ťažkej panvici.
- 4
Keď je horúci, papriky zľahka obalíme múkou, ponoríme do vajcovej zmesi a vložíme do horúceho oleja.
- 5
Smažíme dohneda na jednej strane, potom obrátime a osmažíme aj druhú stranu. Odložíme odkvapkať na papierové utierky.
- 6
Paradajkové pyré dáme do inej veľkej plytkej panvice a ohrejeme, aby bola teplá. Vložíme odkvapkané, usmažené papriky a povaríme, aby sa dobre prehriali.
- 7
Podávame ihneď s varenou ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu