Mexické plnené čili papriky

redakcia - fotkaredakcia, 15. septembra 2009

Suroviny

6 ks
0,5 kg
2 ks




Postup

  1. 1

    Opatrne odstránime šupku z paprík, aby sme nezlomili stopky. Urobíme pozdĺžny rez a vyberieme semená.

  2. 2

    Do papriky vložíme syr. Rez a menšie trhlinky spojíme špáradlami. Do misky dáme bielky, pridáme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh.

  3. 3

    Zľahka vyšľaháme žĺtky a vmiešame ich do snehu. Olej zohrejeme vo veľkej, ťažkej panvici.

  4. 4

    Keď je horúci, papriky zľahka obalíme múkou, ponoríme do vajcovej zmesi a vložíme do horúceho oleja.

  5. 5

    Smažíme dohneda na jednej strane, potom obrátime a osmažíme aj druhú stranu. Odložíme odkvapkať na papierové utierky.

  6. 6

    Paradajkové pyré dáme do inej veľkej plytkej panvice a ohrejeme, aby bola teplá. Vložíme odkvapkané, usmažené papriky a povaríme, aby sa dobre prehriali.

  7. 7

    Podávame ihneď s varenou ryžou.

Diskusia k receptu

Vymazať
sbohemrozume
zelené chilli papričky bych nahradila naloženými jalapeňos (jsou krásně masité a měkké), čím větší, tím lepší, mozarellu chedarem :-) Paradajkové pyré nijak neochucujete? Čistý protlak? Asi bych přidala trochu soli, kapku nálevu z jalapeňos a třeba trochu koriandru... je to jedna možná varianta :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia