Foto: jojkanr
Minulý rok som robila prvý krát. Tento to zopakujem.
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Vymstíme si plech s rozmermi 20x30 cm a vystelieme papierom. V miske s elektrickým šľahačom, šľaháme vajcia s cukrom asi 10 minút, kým zmes nie je svetlá. Múku s kakaaom a kypr. práškom preosejeme a primiešame do zmesi. Papier na pečenie posypeme práškovým cukrom a upečený plát naň preklopíme. Papier na ktorom sa koláč piekol odstránime, a zvinieme aj s papierom. Necháme vychladnúť.
- 2
Pripravíme si krém. Čokoládu rozlámeme na kúsky, vložíme do hrnca s dvojitým dnom a roztopíme. Žĺtky rozšľaháme v mlieku a za stáleho miešania prilievame do zmesi a varíme, kým zmes nie je natoľko hustá, aby sa udržala na vareške. Maslo s cukrom vymiešame dopenista. Šľaháme s vychladnutou zmesou, kým sa nespoja.
- 3
Upečenú roládu rozvinieme, odstránime papier, natrieme vrstvou džemu, nato dáme jednu tretinu krému a zvinieme. Potrieme zvyšným krémom, vidličkou vytvarujeme efekt kôry a necháme stuhnúť. S cukrárenskou polevou urobime letopočet na koncoch rolády, posypeme vločkami a práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu