Vianočný peň

jojkanr - bez fotkyjojkanr, 5. decembra 2011
Vianočný peň
Foto: jojkanr

Minulý rok som robila prvý krát. Tento to zopakujem.

10
porcií
60 minút
príprava
12 minút
na 190 °C

Suroviny

4 ks
2/3 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 KL
krém:
2 ks
2/3 hrnčeka
1/2 hrnčeka
4 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Vymstíme si plech s rozmermi 20x30 cm a vystelieme papierom. V miske s elektrickým šľahačom, šľaháme vajcia s cukrom asi 10 minút, kým zmes nie je svetlá. Múku s kakaaom a kypr. práškom preosejeme a primiešame do zmesi. Papier na pečenie posypeme práškovým cukrom a upečený plát naň preklopíme. Papier na ktorom sa koláč piekol odstránime, a zvinieme aj s papierom. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pripravíme si krém. Čokoládu rozlámeme na kúsky, vložíme do hrnca s dvojitým dnom a roztopíme. Žĺtky rozšľaháme v mlieku a za stáleho miešania prilievame do zmesi a varíme, kým zmes nie je natoľko hustá, aby sa udržala na vareške. Maslo s cukrom vymiešame dopenista. Šľaháme s vychladnutou zmesou, kým sa nespoja.

  3. 3

    Upečenú roládu rozvinieme, odstránime papier, natrieme vrstvou džemu, nato dáme jednu tretinu krému a zvinieme. Potrieme zvyšným krémom, vidličkou vytvarujeme efekt kôry a necháme stuhnúť. S cukrárenskou polevou urobime letopočet na koncoch rolády, posypeme vločkami a práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

tinca
na tento zákusok sa už roky strojím, ale už asi konečne bude,pekný:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia