Tekvicový chlieb s cibuľkou a rozmarínom

irenaw - fotkairenaw, 16. januára 2012
Tekvicový chlieb s cibuľkou a rozmarínom
Foto: irenaw

Tekvicové pyré používam často, tak som si povedala prečo nie aj do chleba. Pohľadala som na internete nejaké recepty a skombinovala. Výsledok je chutný Zobraziť celý popisTekvicové pyré používam často, tak som si povedala prečo nie aj do chleba. Pohľadala som na internete nejaké recepty a skombinovala. Výsledok je chutný a striedka vydrží dlho vláčna.

135 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

200 g
200 g
1 čl
21 g
1/2 dl
1/2 dl
1/4 dl
1 ks
100 g
200 g
1 čl




Postup

  1. 1

    Droždie rozmiešame vo vlažnom mlieku s medom a troškou múky, necháme postáť 5 min. Pridáme vodu, vajce, tekvicové pyré, posekanú cibuľku a posekaný rozmarín. Premiešame. Múky a soľ premiešame, môžeme pridať aj iné chlebové korenie alebo semiačka. Vsypeme do tekutých prísad a vypracujeme hladké cesto. Môžno bude treba trošku viac múky podľa vodnatosti tekvice. Necháme kysnúť hodinu. Potom na papier na pečenie vytvarujeme bochník, pomúčime a opäť necháme hodinu kysnúť. Dáme do rúry vyhriatej na 190°C a pečieme asi 30 minút. Horúci zabalíme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť. Ak chceme chrumkavý, tak utierku vynecháme.

Diskusia k receptu

bejgi
viem si predstaviť akú vôňu a chuť má chlebík s prídavkom rozmarínu, milujem rozmarín, krása :)
kuchticka
Krasny chlebik! Ja peciem zajtra tiez moj obycajny s colozrnnou a raznou mukou, do ktoreho som davala tiez rozmarin, lenze mi vymrzol, tak pridavam namiesto neho libeckove semienka, ktore tiez dost ochutia tento chlieb. Peciem s dvojitej davky , mame 2 podlhovaste chlebiky, ktore su nakrajane na krajice dane do mraznicky a vytahujeme kazdy den iba to co zjeme, tak je stale cerstvy chlieb.
anaska
Chlieb občas pečiem, vyskúšam aj podľa tohto rcp. Vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia