Foto: irenaw
Tekvicové pyré používam často, tak som si povedala prečo nie aj do chleba. Pohľadala som na internete nejaké recepty a skombinovala. Výsledok je chutný Zobraziť celý popisTekvicové pyré používam často, tak som si povedala prečo nie aj do chleba. Pohľadala som na internete nejaké recepty a skombinovala. Výsledok je chutný a striedka vydrží dlho vláčna.
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Droždie rozmiešame vo vlažnom mlieku s medom a troškou múky, necháme postáť 5 min. Pridáme vodu, vajce, tekvicové pyré, posekanú cibuľku a posekaný rozmarín. Premiešame. Múky a soľ premiešame, môžeme pridať aj iné chlebové korenie alebo semiačka. Vsypeme do tekutých prísad a vypracujeme hladké cesto. Môžno bude treba trošku viac múky podľa vodnatosti tekvice. Necháme kysnúť hodinu. Potom na papier na pečenie vytvarujeme bochník, pomúčime a opäť necháme hodinu kysnúť. Dáme do rúry vyhriatej na 190°C a pečieme asi 30 minút. Horúci zabalíme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť. Ak chceme chrumkavý, tak utierku vynecháme.
Diskusia k receptu